چگونه برای مطالعه بهتر برنامه ریزی کنیم؟

۲۵ اسفند ۱۴۰۰ | ۱۵:۳۹ کد : ۲۸۴۲ دانستنی‌های دانشجویی
چگونه برای مطالعه بهتر برنامه ریزی کنیم؟

مطالعه بخش مهمی از موفقیت تحصیلی است. با این وجود، پیدا کردن زمان مطالعه برای هر موضوعی که باید برای آن مطالعه کنیم، گاهی دشوار است. یکی از راه‌های اطمینان از موفقیت در مطالعه، ریختن یک برنامه جامع برای مطالعه است. با این حال، ریختن یک برنامه برای داشتن مطالعه می‌تواند سخت‌تر از آن باشد که فکر می‌کنیم. شما نه‌تنها باید در دوره مشخصی، دروس و دوره‌ها را اولویت بندی کنید، بلکه باید برای مسئولیت‌های دیگر مانند خانواده، دوستان و سرگرمی‌ها نیز وقت داشته باشید. در نهایت، با کمی فکر و کمی کار، در تهیه یک برنامه و رسیدن به همه اهداف علمی خود مشکلی نخواهید داشت.

اهداف کوتاه مدت و بلند مدت را برای مطالعه تعیین کنید

اگر بدانید که آخر کار می‌خواهید به چه چیزی برسید، برنامه‌ریزی و مدیریت آن برای شما آسان‌تر خواهد بود. همچنین، این کار به شما کمک می‌کند که بخش‌هایی را که باید در آن‌ها تمرکز کنید، شناسایی کنید.

• اهداف کوتاه‌مدت ممکن است شامل مطالعه برای یک آزمون در یک هفته، به پایان رساندن مقاله در عرض ۲ هفته یا آماده شدن برای یک ارائه باشد. برای این پروژه‌ها، وظایف خود را روز به روز تقسیم کنید.
  • اهداف طولانی‌مدت ممکن است شامل ورود به یک دانشگاه خاص، برنده شدن بورسیه تحصیلی، یا دستیابی به یک شغل خاص یا کارآموزی باشد. برای این‌ها، اهداف خود را بر اساس هفته و ماه تقسیم کنید تا بتوانید آن‌ها را کنترل کنید.
  • مطمئن شوید که دقیقاً می‌دانید برای هر یک از این اهداف چه‌قدر وقت دارید. تاریخ آزمون و هدف را بنویسید و محاسبه کنید که چند روز، هفته و ماه باقی مانده است. به عنوان مثال، آخرین مهلت درخواست دانشگاه چه زمانی است یا امتحانات شما چه زمانی است؟

تمام دروس مورد نیاز برای مطالعه را لیست کنید

شاید اولین قدم در ایجاد برنامه مطالعاتی شما، ذکر همه موضوعات و دوره‌هایی باشد که باید برای آن‌ها مطالعه کنید. قرار دادن تعهدات روی کاغذ به شما کمک می‌کند تا ایده بهتری نسبت به آن‌چه واقعاً باید انجام دهید، به دست آورید.

مشخص کنید برای هر موضوع یا آزمون چه کاری باید انجام دهید

‌‌‌‌‌‌‌اکنون که همه موضوعات مختلف را که باید برای آن‌ها مطالعه کنید، یادداشت کرده‌اید، باید بفهمید برای هر دوره چه کاری انجام دهید. اگرچه تعهد زمانی و سایر تعهدات شما برای یک کلاس خاص ممکن است در هفته متفاوت باشد، اما به احتمال زیاد می‌فهمید که در طولانی‌مدت، به یک زمان مشخص برای هر موضوع نیاز خواهید داشت.

• اگر یک راهنمای مطالعه یا یک کتاب درسی دارید که دارای خلاصه و مرور است، از آن استفاده کنید تا فهرست مورد نظر خود را محدود کنید.
  • برای مطالعه وقت بگذارید.
  • برای مرور یادداشت‌های خود وقت بگذارید.
  • اگر به تست زدن یا انجام آزمون‌های مشابه نیاز دارید، برای آن وقت بگذارید.

لیست خود را در اولویت قرار دهید

بعد از اینکه لیستی از همه موضوعات یا امتحاناتی را که باید برای آن‌ها مطالعه کنید، تهیه کردید، و فهمیدید که برای هر کدام باید چه کاری انجام دهید، لیست‌تان را اولویت‌بندی کنید. رتبه‌بندی هر بخش از نظر اهمیت به شما کمک می‌کند دریابید که به چه موضوعاتی باید بیشترین زمان را اختصاص دهید و بهترین بازه‌های زمانی را
باید به کدام بخش‌ها اختصاص بدهید.

• سختی موضوع، امتحان یا درسی را که باید پوشش دهید را در نظر بگیرید.
  • میزان مطالعه‌ای را که باید انجام دهید در نظر بگیرید.
  • میزان بازبینی را که باید انجام دهید در نظر بگیرید.

زمان خود را در طول هفته به قسمت‌هایی برای مطالعه تقسیم کنید

قبل از ادامه، باید زمان موجود خود را در طول هفته به قسمت‌هایی برای مطالعه تقسیم کنید. بعد از انجام این کار، هر بخش را به موضوعی که باید مطالعه کنید اختصاص دهید. ترفند ایجاد برنامه مطالعاتی این است که هر روز در یک ساعت مشخص به طور همزمان مطالعه کنید تا در واقع برنامه‌ای داشته باشید که بتوانید بدون بررسی مداوم آن را حفظ کنید. با ایجاد یک روال، عادت مثبت مطالعه را ایجاد خواهید کرد.

• بررسی کنید که هفته‌ها یا روزهایی از هفته وجود دارد که می‌توانید در طول آن همیشه مطالعه کنید.
  • جلسات مطالعه را به قسمت‌های ۳۰ تا ۴۵ دقیقه‌ای برنامه‌ریزی کنید. بخش‌های زمانی کوتاه‌تر نسبت به بخش‌های طولانی‌تر آسان‌تر هستند و راحت‌تر برنامه‌ریزی می‌شوند.
  • برای تمام وقت موجود خود بخش‌هایی ایجاد کنید.
  • اگر قبل از امتحان زمان مشخصی دارید، به جای برنامه هفتگی، یک تقویم معکوس ایجاد کنید.

زمانی برای فعالیت‌های غیرمطالعه درنظر بگیرید

ضمن تعیین کردن زمان برای هر موضوع برای مطالعه، باید مطمئن شوید که برای خانواده، دوستان و استراحت خود نیز وقت می‌گذارید. دلیل این امر این است که شما نمی‌توانید در تحصیلات خود موفق شوید، مگر اینکه تعادل سالمی بین زندگی شخصی و تحصیلی خود ایجاد کنید.

• برای رویدادهایی که نمی‌توانید زمانبندی کنید نیز وقت بگذارید.
  • برخی از برنامه‌های دیگر مانند تمرین شنا یا دورهمی‌های خانوادگی را محدود کنید.
  • برای استراحت، خواب و ورزش وقت کافی بگذارید.
  • اگر فقط زمان بسیار کمی قبل از امتحانات مهم دارید، به تعویق انداختن یا لغو فعالیت‌های منظم اجتماعی یا فوق‌برنامه را در نظر بگیرید.

بخش‌های مطالعه خود را پر کنید

هنگامی که برنامه خود را مشخص کردید و دانستید که چه چیزی باید برنامه‌ریزی کنید، برنامه خود را پر کنید. در هر یک از بخش‌ها بنویسید که کدام موضوع را باید مطالعه کنید. این به شما کمک می‌کند تا در مسیر خود بمانید و به شما امکان می‌دهد کتاب‌های درسی و مطالب خود را زودتر از موعد تنظیم کنید.

• یک برنامه‌ریز روزانه یا چیزی مشابه آن بخرید. همچنین می‌توانید از یک دفترچه یادداشت استفاده کنید.
  • برنامه خود را می‌توانید در گوشی هوشمند خود برنامه‌ریزی کنید.
  • ابتدا فقط برای یک هفته برنامه‌ریزی کنید و آن را برای هفته‌های بعد تعمیم دهید.
  • دوره‌هایی را که در آن ضعیف هستید یا نیاز به تلاش بیشتری دارید، اولویت‌بندی کنید.

‌‌

کلید واژه ها: دانستی‌های دانشجویی