مشارکت سازمان دانشجویان ایران در برگزاری یازدهمین آیین اعطای تندیس ملی فداکاری به دانشجویان ایران

۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۱ | ۱۶:۳۰ کد : ۲۸۶۶ اخبار سازمان اسلایدر
معاون فرهنگی جهاددانشگاهی با اشاره به برگزاری یازدهمین آیین اعطای تندیس ملی فداکاری به دانشجویان در روز ۲۵ اردیبهشت ‌ماه گفت: در این آیین ۵۲ دانشجو و گروه دانشجویی، سه معلم و یک دانش‌آموز فداکار، یک قاضی، سه پزشک فداکار، یک دانشجوی جانباز مدافع حرم و یک دانشجوی جهادگر تقدیر می‌شوند.
مشارکت سازمان دانشجویان ایران در برگزاری یازدهمین آیین اعطای تندیس ملی فداکاری به دانشجویان ایران

به گزارش روابط عمومی سازمان دانشجویان، جمال رحیمیان معاون فرهنگی جهاددانشگاهی و دبیر یازدهمین آیین اعطای تندیس ملی فداکاری به دانشجویان، دوشنبه ۱۹ اردیبهشت ماه در یک نشست خبری از برگزاری یازدهمین آیین در ۲۵ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۱ در محل دانشگاه تهران خبر داد و گفت: طبق برنامه‌ریزی‌های قرار بر این بود این مراسم آذر و دی‌ماه ۱۴۰۰ برگزار شود، اما به‌علت شرایط کرونایی به تعویق افتاد. به همین دلیل با درخواست‌ها در تلاشیم تا پایان سال دوره دوازدهم را نیز برگزار کنیم.
دبیر یازدهمین آیین اعطای تندیس ملی فداکاری به دانشجویان با بیان این‌که در این مراسم از خانواده نوجوان فداکار ایذه‌ای شهید «علی لندی» تقدیر می‌شود اظهار کرد: ۵۲ دانشجو و گروه دانشجویی شناسایی شده شامل ۳۶ دانشجو و ۷ گروه دانشجویی فداکار است. وی معلمان را از مصادیق بارز ایثار و فداکاری برشمرد و افزود: برای نخستین بار طبق هماهنگی‌های انجام شده با آموزش و پرورش از سه معلم فداکار تقدیر می‌شود به‌عنوان مثال معلمی که هر روز با طی مسافت ۳۰ تا ۴۰ کیلومتر با صرف هزینه شخصی به چند دانش‌آموز آموزش می‌داد.

۱۰ نفر از مصادیق فداکاری این دوره از آیین ساکن تهران
معاون فرهنگی جهاددانشگاهی تقدیر از سه معلم و یک دانش‌آموز را وجه تمایز این دوره از آیین نسبت به دوره‌های پیشین دانست و خاطرنشان کرد: براساس آخرین آمار تحلیلی از میان افراد شناسایی شده اعم از فرد و گروه ۲۳ نفر مرد و ۱۳ نفر زن هستند، ۱۰ نفر از مصادیق فداکاری ساکن تهران، ۴۲ نفر ساکن شهرستان، ۲۱ مصداق از دانشگاه‌های دولتی، ۱۴ مصداق از دانشگاه آزاد و ۸ مصداق از دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور هستند.
رحیمیان با بیان این‌که در این دوره، چون دوره پیشین از سازمان‌های فعال با بیشترین میزان تعامل با دبیرخانه هم تقدیر می‌شود، افزود: مراسم روز ۲۵ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۱ در تالار فردوسی دانشکده ادبیات دانشگاه تهران با حضور مسئولان جهاد و کشوری برگزار می‌شود. وی علت تأخیر در برگزاری این مراسم را اوج همه‌گیری کرونا در آذر و بهمن‌ماه برشمرد و افزود:، اما به‌علت تقاضای فراوان دانشجویان می‌کوشیم امسال دوازدهمین دوره آیین هم برگزار شود.
دبیر یازدهمین آیین اعطای تندیس ملی فداکاری به دانشجویان ایران با ابراز گلایه از ۳ سازمان بسیج دانشجویی کشور، سازمان بنیاد شهید و امور ایثارگران و سازمان حفاظت محیط زیست گفت: این ۳ سازمان‌ها علیرغم حضور در دوره‌های پیشین در این دوره مشارکتی نداشتند.
رحیمیان با بیان این‌که براساس آیین‌نامه این رویداد ملی فرهنگی ۷ مصداق برای فداکاری تعریف شده است، در ادامه تصریح کرد: حضور داوطلبانه در دفاع از کشور، انقلاب اسلامی و حریم اهل‌بیت (ع)، ارائه خدمات پیشگیرانه و امدادرسانی داوطلبانه در حوادث و رخ‌داد‌های طبیعی یا غیرمترقبه، انجام فعالیت‌های داوطلبانه در امور خیریه، تأمین ارگان‌های حیاتی بیماران نیازمند از طریق اهدای خون و عضو، مشارکت داوطلبانه در سازندگی، آبادانی و محرومیت‌زدایی کشور، انجام فعالیت‌های داوطلبانه در حوزه‌های سلامت و توانبخشی و انجام فعالیت‌های داوطلبانه در زمینه حفاظت از محیط زیست از مصادیق هفت‌گانه فداکاری است.

رشد ۳۰۰ درصدی استقبال دانشجویان کشور از رویداد ملی فرهنگی تندیس فداکاری
وی برگزاری این مراسم را بهانه‌ای برای تقدیر از دانشجویان و شخصیت‌های فداکار در کشور دانست و خاطرنشان کرد: نخستین دوره این آیین به بهانه اولین سالگرد زلزله بم در سال ۸۳ که به تعبیری بزرگترین فاجعه انسانی قرن محسوب می‌شد و طی این فاجعه ۳۰ هزار هموطن جان باختند برگزار شد که در جریان امدادرسانی به مصدومین این واقعه دانشجویان نقش ویژه و خاصی داشتند.
معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی میزان استقبال دانشجویان در این دوره را با رشد ۳۰۰ درصدی بیش از ۳ برابر دوره پیشین برشمرد و افزود: این میزان استقبال حاکی از آن است که این آیین جای خود را باز کرده و نسل جوان برای هر گونه فداکاری در مواقع بروز بحران‌های غیرمترقبه آماده است.

۲۷ ساعت کار کارشناسی برای شناسایی دانشجویان فداکار
رحیمیان با بیان این‌که در این رویداد ملی فرهنگی جوانان و دانشجویان نقش محوری و اساسی را بازی می‌کنند، در ادامه تصریح کرد: در این دوره حدود ۵۰۰ پرونده تشکیل شد و طی ۹ جلسه ۳ ساعته کار کارشناسی پس از بررسی مدارک و مستندات دریافتی ۵۲ دانشجو و گروه دانشجویی منتخب شدند.
وی کمیته انتخاب دانشجوی فداکار را متشکل از نمایندگان سازمان‌های همکار در این دوره دانست و گفت: وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، سازمان جوانان جمعیت هلال احمر، کمیته امداد، دانشگاه آزاد اسلامی، سازمان نظام پزشکی، سازمان انتقال خون، سازمان بهزیستی و جهاد دانشگاهی تهران از سازمان‌های همکار این دوره از آیین بوده‌اند.
دبیر یازدهمین آیین اعطای تندیس ملی فداکاری به دانشجویان ایران وزرای علوم و آموزش و پرورش و رییس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری از مدعوین این مراسم دانست و در ادامه تصریح کرد: مقرر است با مکاتبه و هماهنگی با صدا و سیمای استان‌ها دانشجویان منتخب فداکار هر استانی در رسانه محلی معرفی شوند.
رحیمیان هدف از برگزاری این رویداد ملی فرهنگی را ترویج معروف روحیه از خودگذشتگی، ایثار و نوع‌دوستی دانست و خاطرنشان کرد: در چنین صورت است که زیست انسانی آرام‌تر و دلنشین‌تر خواهد شد.
همچنین در پایان این نشست از کتاب «ده روایت»، مصور و مکتوب، روایت‌گر ۱۰ دوره برگزاری آیین اعطای تندیس ملی فداکاری به دانشجویان ایران رونمایی شد.
گفتنی است، یازدهمین دوره اعطای تندیس ملی فداکاری به دانشجویان ایران ۲۵ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۱ از ساعت ۱۴:۳۰ تا ۱۷:۰۰ در تالار فردوسی دانشکده ادبیات دانشگاه تهران با حضور دانشجویان و مسئولان کشوری و جهاد دانشگاهی برگزار می‌شود و شرکت در این مراسم برای همه دانشجویان آزاد است.
 

مشاهده گزارش تصویری خبر

کلید واژه ها: تندیس فداکاری سازمان دانشجویان ایران سازمان دانشجویان جهاددانشگاهی علی لندی


نظر شما :