با همکاری باشگاه دانشجویان حامی محیط زیست و منابع طبیعی برگزار می شود:

مرگ در زمین‌های فرونشسته

وبینار مرگ در زمین های فرونشسته با همکاری باشگاه دانشجویان حامی محیط زیست و منابع طبیعی چهارشنبه ۲۴ آذر ماه ۱۴۰۰ از ساعت ۱۶ برگزار خواهد شد.
مرگ در زمین‌های فرونشسته

سال‌هاست که در عین خشکسالی‌های گسترده و پیوسته در کشور که به گفته وزیر نیرو در ۵۲ سال اخیر بی‌سابقه بوده، «فرونشست زمین» بر شدت این بحران افزوده است، چنان که رئیس سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی می‌گوید: این وضعیت برای همه استان‌های کشور به جز گیلان و مازندران در حال وقوع است و این دو استان نیز در آینده نزدیک با آن مواجه خواهند شد.

فرونشست یک از چالش هایی است که در کشور کمتر مورد توجه قرار میگیرد طی این پدیده سطح وسیعی از زمین به صورت قائم و رو به پایین جا به جا خواهد شد. حفر گسترده چاه‌های آب غیرمجاز، برداشت بی‌رویه آب از سفره‌های زیرزمینی و خالی شدن لایه‌های تحتانی همزمان با کاهش حجم آب، باعث ایجاد نوعی خشکسالی مصنوعی شده و فرونشست را در دشت های بسیاری سبب شده است.
از ۶۰۶ دشت موجود در کشور بیش از ۳۰۰ دشت ممنوعه است و این دشت‌ها در وضعیت قرمز قرار دارند و بقیه نیز شرایط مناسبی ندارند. استان اصفهان یکی از استان‌های بحرانی در مسئله فرونشست زمین است و نرخ فرونشست زمین در دشت‌های استان ۱۵ تا ۱۸ سانتی‌متر در سال گزارش شده است.
خشک شدن رودخانه زاینده‌رود و هشدارهایی که در سال های گذشته در خصوص برداشت بی رویه و مدیریت نادرست منابع آبی و آبخوان های استان داده شد همگی نادیده گرفته شده اند و اکنون اصفهان با زلزله‌ای خاموش به نام فرونشست زمین مواجه شده است که سبب ایجاد شکاف‌ها و فرونشست‌های بسیاری در مناطق مسکونی، خیابان ها و حتی آثار تاریخی آن شده است تا جایی که سازمان زمین شناسی کشور اصفهان را پرمخاطره‌ترین منطقه و نماد فرونشست ایران می‌داند. فرونشست به درون بافت شهری اصفهان نفوذ کرده است و سیستم‌های شهرسازی، جاده‌ای، حمل و نقلی، زیرساخت‌ها و جان شهروندان نیز با خطر روبرو شده است. این پدیده در استان اصفهان که به لحاظ فرهنگی و تاریخی بسیار مهم قلمداد میشود همچناندر حال گسترش است.
اتحادیه انجمن های علمی دانشجویی منابع آب ایران با همکاری باشگاه دانشجویان حامی محیط زیست و منابع طبیعی و انجمن علمی علوم و مهندسی آب دانشگاه شهید باهنر کرمان در نشستی مجازی با حضور مهدی زارع؛ استاد پژوهشگاه زلزله و حمید سرخیل؛ دانشیار و عضو هیئت علمی دانشکده علوم زمین دانشگاه خوارزمی به بررسی علل وقوع این پدیده در اصفهان، بررسی وضع موجود و آسیب ها و چالش های پیش رو خواهد پرداخت.
این وبینار چهارشنبه ۲۴ آذر ماه ۱۴۰۰ از ساعت ۱۶ برگزار خواهد شد. علاقه مندان میتوانند به صورت آزاد و رایگان در وبینار شرکت نموده و از طریق لینک اقدام به ثبت نام بفرمایند.
 


نظر شما :