احمدرضا فیروزی، رئیس جهاددانشگاهی البرز:
مسابقات ملی مناظره دانشجویی در شکلگیری جامعه گفتوگومحور مؤثر است
به گزارش روابط عمومی سازمان دانشجویان ایران به نقل از ایسنا، احمدرضا فیروزی، رئیس جهاددانشگاهی واحد البرز روز سه شنبه ۱۸ بهمنماه در مراسم آغاز یازدهمین دوره مسابقات ملی مناظره دانشجویان ایران به میزبانی دانشگاه خوارزمی ضمن تبریک ایام دهه فجر گفت: برای رسیدن به آرمانهای انقلاب شهدای زیادی دادهایم و این ایام تلنگری است که مسیر طی شده این سالها را مرور کنیم تا در هر جایگاه و مسئولیتی که هستیم بتوانیم نقش خود را برای تداوم این راه به خوبی ایفا کنیم.
فیروزی در ادامه با بیان اینکه نقطه آرمانی در مسابقات مناظره رسیدن به جامعه گفتوگومحور است، افزود: در جامعه کنونی شدیداً به گفت و گو نیاز داریم ولی متأسفانه هنوز گفتوگو در مراودات ما نقش پررنگی ندارد. اگر میخواهیم جامعهای پویا و رو به جلو داشته باشیم باید به ضرورت گفت و گو در جامعه توجه کنیم.
وی ادامه داد: گفتوگو این ظرفیت را دارد که کدورتها را به دوستی تبدیل کند، تعارضات اجتماعی را کاهش دهد و در تلطیف کنشهای ارتباطی موثر باشد.
فیروزی در ادامه با اشاره به اینکه گفت و گو ریشه در باورهای دینی ما دارد، گفت: آیه ۱۲۵ سوره نحل به خوبی راه را در این خصوص نشان داده است. خداوند در این آیه میفرماید: « ادعُ إِلی سَبیلِ رَبِّکَ بِالحِکمَةِ وَالمَوعِظَةِ الحَسَنَةِ وَجادِلهُم بِالَّتی هِیَ أَحسَنُ » واژگان به کار رفته در این آیه هر یک کلیدواژههایی هستند که دریایی از معرفت را در خود دارند؛ از دعوت به راه خدا با روشهای حکمت و موعظه حسنه گرفته تا بهرهمندی از جدال احسن که فرا راه ما در برگزاری مناظرات و گفتوگوها هستند.
وی با بیان اینکه کشورهای توسعه یافته در سالهای اخیر بر روی مناظره سرمایهگذاری کردهاند، گفت: این در حالی است که مناظره در باورهای دینی و ملی ما ریشه دارد و قبل از همه در سیره ائمه ما بوده که مناظرات امام رضا(ع) از معروفترین آنها است. در هر حال اگر بخواهیم تعاملات اجتماعی را به بهترین نحو مدیریت کنیم بهترین مسیر، مسیر گفتوگو و مفاهمه است.
رئیس جهاد دانشگاهی البرز شعار اصلی مسابقات مناظره دانشجویی را فراهم کردن فضا و فرصتی برای یادگیری عنوان و خاطرنشان کرد: در برگزاری مناظرات باید قائل به الزاماتی باشیم.
فیروزی یکی از این الزامات را هنر خوب شنیدن عنوان کرد و افزود: یکی از معضلات ما در جامعه این است که خوب نمیشنویم. بنابراین باید خوب شنیدن بالاخص از طرف مخالف را برای درک طرف مقابل، گفت و گو و ایجاد ارتباط بهتر تمرین کنیم.
وی افزود: تحمل آرای مخالف هم در مناظره از الزامات اصلی است. در هر مناظرهای طرف مخالف و موافق باید به رعایت ادب و اخلاق و تحمل نظرات یکدیگر توجه ویژه داشته باشند.
گفتنی است یازدهمین دوره مسابقات ملی مناظره دانشجویان ایران همت مرکز ملی گفتوگو، مناظره و آزاداندیشی سازمان دانشجویان ایران و همکاری شعب سازمان دانشجویان ایران و معاونتهای فرهنگی واحدهای جهاددانشگاهی در دانشگاههای سراسر کشور در حال برگزاری است.
نظر شما :