امید داریم بتوان با اصلاح و ارتقاء همین مناظرات، چه از حیث فرم و چه از حیث محتوا، تحولی در لایهی فکری جامعهی دانشگاهی و به تبع آن کل جامعه ایجاد کرد
به گزارش روابط عمومی سازمان دانشجویان ایران، عمران شهشهانی، سرگروه تیم " طه" از دانشگاه علم و صنعت، قهرمان منطقه تهران و مرکز در یادداشتی به نقد و بررسی نحوه برگزاری" مسابقات ملی مناظره دانشجویان ایران" پرداخت.
وی بیان کرد: در اوایل دهة ۸۰ که وارد دورة کارشناسی شدیم، تصورمان این بود که پیرو تأکید رهبر معظم انقلاب پیرامون تشکیل کرسیهای آزاداندیشی و نظریهپردازی، لابد چنین فضایی در دانشگاهها ایجاد شده است و میتوانیم در فضایی نخبگانی، فلک را سقف بشکافیم و طرحی نو دراندازیم؛ اما زهی خیال باطل! نه تنها چنین فضایی بر دانشگاه حاکم نبود، بلکه سلطهی فکری چند جریان خاص، راه را بر روی هر گونه آزاداندیشی و تبادل آراء میبست. اوج بروز این امر را نیز در جریان انتخابات سال ۱۳۸۸ و وقایع پس از آن شاهد بودیم. اما اینک پس از گذشت بیش از دو دهه از فرمایش رهبری در این زمینه و با ورود مجددمان به فضای دانشگاه، با پدیدهای به نام مسابقات مناظرات دانشجویی مواجهیم که در ۱۱ سالگی خود به سر میبرد. یعنی موجودیتی که دوران طفولیت خود را گذرانده، سر و شکل گرفته و از یک نهال آسیبپذیر، تبدیل به یک درختچهی نوجوان شده است. تجربهی حضور در این دوره از مسابقات، تجربهی بسیار شیرینی بود، چرا که آنچه که سالها آرزویش را داشتیم، در شرف وقوع میبینیم و امید داریم بتوان با اصلاح و ارتقاء همین مناظرات، چه از حیث فرم و چه از حیث محتوا، تحولی در لایهی فکری جامعهی دانشگاهی و به تبع آن کل جامعه ایجاد کرد.
شهشهانی ادامه داد: جا دارد که به طور ویژه بر روی ارتقاء محتوایی مناظرات تأکید کنیم. در حال حاضر، فرم برگزاری مسابقات قوام یافته و سازوکارهای منظمّی نیز شکل گرفته است. اما محتوای مناظرات و گزارههای مورد بحث، از چند جنبه قابل نقد هستند، اول محدود بودن گزارهها از حیث دایرهی موضوعی، جذابیت و بهروز بودن است، مورد دوم الزام شرکتکنندگان به اظهار نظر در همهی موضوعات است که موجب کاهش کیفیت مناظرات میشود؛ چرا که اکثریت قریب به اتفاق شرکتکنندگان تنها در برخی موضوعات صاحبنظر یا مطلعاند و مورد سوم فراگیر بودن یک نوع استدلال و نگاه به مسائل کشور و یکنواختی در نگاهها و استدلالهاست که هم از جذّابیت مناظرات میکاهد و هم مانع رشد فکری و حلّ واقعی مسائل میگردد و نکته چهارم که مهمترین مسئله است، دوری از موضوعات قرآنی و نیز نحوهی نگاه، تفکر و استدلال قرآنی است. جای خالی این موضوع بسیار به چشم میآید. ای کاش این آرزو نیز با لطف خداوند تبدیل به حقیقت شود و برای حلّ مسائل اقتصادی، سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و تمام جنبههای زندگی فردی و جمعیمان، دو زانو در محضر قرآن قرار بگیریم و خودمان را صد در صد با قرآن هماهنگ کنیم.
همچنین لازم به ذکر است، محمدرضا میرزایی فرد، محمدعلی مسرور و علیرضا میرزاییفرد از دیگر اعضای تیم طه هستند که در مرحله کشوری مسابقات ملی مناظره دانشجویان ایران با دیگر تیم های برگزیده به رقابت خواهند پرداخت.
نظر شما :