پایان مرحله منطقهای مسابقات ملی مناظره دانشجویان ایران در استان ایلام

به گزارش روابط عمومی سازمان دانشجویان ایران به نقل از ایسنا، اختتامیه مرحله منطقهای مسابقات ملی مناظره دانشجویان ایران، 15 اردیبهشت ماه با حضور مسئولان استان از جمله نماینده ایلام در مجلس شورای اسلامی، معاون سیاسی امنیتی و اجتماعی استانداری ایلام، رییس جهاددانشگاهی واحد ایلام و روسای دانشگاههای این استان برگزار شد.
مناظره تمرین خردمندی و گفتوگو است
سارا فلاحی، نماینده مردم استان ایلام در مجلس شورای اسلامی در این مراسم ضمن ابراز خرسندی از حضور در این رویداد فرهنگی و علمی، گفت: بسیار خوشحالم که فرصتی فراهم شد تا از نزدیک شاهد یکی از معادلات فکری و گفتوگومحور میان دانشجویان باشم، این فضا بسیار محترمانه، پربار و خردمندانه بود.
وی با اشاره به اهمیت حفظ احترام و تقویت دانش در مناظرات، اظهار کرد: آنچه امروز دیدم، نشاندهنده سطح بالای آگاهی و احترام متقابل میان شرکتکنندگان بود؛ البته این ظرفیت وجود دارد که مناظرات با اطلاعات و استنادات دقیقتری همراه باشد؛ وقتی منابع و دادههای تخصصی در اختیار دارید، لازم است بتوانید بهدرستی تحلیل کنید، سؤال را بشناسید و پاسخ علمی و مستقل ارائه دهید.
فلاحی با تأکید بر نقش کلیدی دانشجویان در آینده کشور گفت: دانشجو یعنی جوینده دانش، بنابراین انتظار میرود با حفظ روحیه مطالبهگری و خردمندی، در مسیر آگاهی و توسعه گام بردارید تا خداوند به شما قدرت تشخیص و انتقال خرد به دیگران عطا کند.
نماینده مردم ایلام در مجلس شورای اسلامی با قدردانی از برگزارکنندگان، مسئولان، نخبگان و بهویژه دانشجویان شرکتکننده گفت: فضای محترمانه و علمی ایجادشده در این مسابقات، بسیار امیدبخش بود، از همه کسانی که برای برگزاری این برنامه زحمت کشیدند تشکر میکنم و آرزوی موفقیت برای همه شما دارم.
گمشده توسعه در ایران کار جمعی و فرهنگ گفتوگو است
تاجالدین صالحیان، معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار ایلام نیز در این مراسم ضمن تبریک اعیاد و هفته معلم، از برگزاری موفق این مسابقات در استان ابراز خرسندی کرد و گفت: بسیار خوشحالم که امروز شاهد این سطح از گفتوگو، تبادل اندیشه و حضور مؤثر دانشجویان در یک رقابت علمی بودم.
وی با اشاره به اهمیت توجه به فرهنگ گفتوگو در مسیر توسعه کشور گفت: در ادبیات توسعه دو خوانش عمده وجود دارد؛ نخست، دیدگاهی که توسعه را وابسته به منابع مادی همچون نفت، گاز، صنایع و ذخایر زیرزمینی میداند و دیگری، دیدگاه متأخرتر که نیروی انسانی ماهر و منظم را عامل اصلی توسعه معرفی میکند، کشور ما هر دو نوع منابع را داراست؛ هم منابع مادی و هم جمعیت جوان و تحصیلکرده اما هنوز به نقطه مطلوب توسعه نرسیدهایم.
صالحیان ادامه داد: شاید گمشده توسعه در ایران، کار جمعی و فرهنگ گفتوگو باشد؛ ما در کارهای فردی موفقیم، اما چرا در کارهای جمعی ناکامیم؟ چرا منافع فردی را بر منافع ملی ترجیح میدهیم؟ اینها سؤالاتی بنیادیاند که باید در سطوح مختلف جامعه به آنها پاسخ داد.
وی نقش دانشگاه و دانشجویان را در این مسیر کلیدی دانست و گفت: دانشگاه محل تحرک اجتماعی و آغاز گفتوگوی ملی است، مناظرههای دانشجویی، کرسیهای آزاداندیشی و انجمنهای علمی باید بستر شکلگیری این فرهنگ باشند و از آموزش و پرورش آغاز و در دانشگاهها تکمیل شوند.
معاون استاندار ایلام با قدردانی از جهاد دانشگاهی ایلام، دانشگاه ایلام، هیئت داوران، مسئولان و تمامی برگزارکنندگان این رویداد گفت: برگزاری این مناظرهها را به فال نیک میگیریم و امیدواریم در مسیر تقویت گفتوگو و فرهنگ عمومی، بیش از پیش گام برداریم.
دانشجویان؛ طلایهداران و الگوهای گفتوگو و مناظره
همایون مرادنژادی، سرپرست دانشگاه ایلام نیز در این مراسم با بیان اینکه امروز جامعه ما برای برون رفت از مشکلات و چالشهای مختلفی که با آن روبروست بیش از هر زمان دیگری به گفتوگو و تضارب آراء و اندیشهها نیازمند است، تصریح کرد: این مسیر کم هزینهترین و پرثمرترین راهکار در جهت رسیدن به تفاهم و وفاق است.
وی افزود: بهترین و مناسبترین فضا برای این مهم البته دانشگاه است، اساتید و دانشجویان بهعنوان سرمایههای اصلی جامعه میتوانند طلایهداران و الگوهای گفتوگو و مناظره در عین حفظ احترام میان هواداران دیدگاهها و جریانهای مختلف سیاسی اجتماعی باشند.
مرادنژادی تصریح کرد: مسائل و آسیبهای اجتماعی جامعه ما نشان داده است که گفتوگو حلقه مفقوده در عرصههای سیاسی اجتماعی و فرهنگی جامعه ماست و در همه محیطها از خانواده گرفته تا جامعه، دانشگاه و سیاست نیازمند پرداختن و فراهم کردن زمینهها و بسترهای لازم برای تقویت گفت و گو و تضارب آرا در بین مکاتب و جریانها و گفتمانهای متفاوت و متعارض هستیم.
مناظرات دانشجویی تفکر انتقادی را توسعه میدهد
محمد پاکزاد، رئیس جهاد دانشگاهی واحد استان ایلام نیز در این مراسم با بیان اینکه مناظره یک ابزار رقابتی صرف نیست و فعالیتی است که باعث شناسایی استعدادها در محیطهای دانشگاهی و توسعه تفکر انتقادی در جامعه میشود، گفت: این مسابقات میتواند در بحث تربیت شهروندان آگاه، منتقد و مسئولیتپذیر بسیار مؤثر واقع شود.
وی افزود: امیدواریم که مسابقات مناظره دانشجویی توسعه پیدا کند و در عرصه اساتید دانشگاهها و حتی کارکنان دولت گسترش یابد چرا که موجب افزایش گفتمانها و کارکردهای گفتمانی و توسعه سواد سیاسی در جامعه میشود.
رئیس جهاد دانشگاهی استان ایلام ضمن قدردانی از میزبانی دانشگاه ایلام و حمایت مجموعه استانداری ایلام، مخصوصا معاونت سیاسی، امنیتی و اجتماعی، اظهار کرد: این مسابقات نهتنها فرصتی برای تقویت مهارتهای مناظرهای دانشجویان است، بلکه به توسعه تفکر انتقادی و توانایی تحلیل مسائل روز نیز کمک میکند.
مرحله منطقهای سیزدهمین دوره مسابقات ملی مناظره دانشجویان ایران (نشان خواجهنصیرالدین طوسی) با حضور ۲۰ گروه دانشجویی از ۱۲ استان کشور، شامل آذربایجانشرقی، آذربایجانغربی، ایلام، چهارمحال و بختیاری، خوزستان، کردستان، کرمانشاه، لرستان، همدان، مرکزی، اصفهان و قزوین، به مدت سه روز و به میزبانی دانشگاه ایلام، توسط معاونت فرهنگی جهاد دانشگاهی ایلام برگزار شد.
در این مراسم مسئولان و علاقمندان پای مسابقه نهایی نشستند و در پایان این مسابقات گروه «فتح» از دانشگاه ایلام برنده شد و مقام نخست را کسب کرد. همچنین گروه «سوفار» از استان همدان به مقام دوم دست یافت، گروه «آبیدر» از استان کردستان سوم شد و در نهایت گروه «دانش» از استان لرستان بهعنوان گروه چهارم معرفی شد.
نظر شما :