با حضور علیزاده، باکری، عسکری و... انجام شد:
افتتاح مرحله کشوری هشتمین دوره مسابقات ملی مناظره دانشجویان ایران
به گزارش روابط عمومی سازمان دانشجویان جهاد دانشگاهی، مرحله کشوری هشتمین دوره مسابقات ملی مناظره دانشجویان ایران جمعه ۲۹ آذرماه در سالن خبرگزاری بین المللی قرآن (ایکنا)، افتتاح شد.
عزم جدی معاونت فرهنگی جهاد دانشگاهی برای توسعه فضای فرهنگی دانشگاهها
عیسی علیزاده معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی در این مراسم با بیان اینکه ضمن تبریک به ۱۲ گروه حاضر در مرحله کشوری این مسابقات، گفت: تداوم هشت دوره مناظرات نشان میدهد، معاونت فرهنگی به این موضوع اهتمام دارد.
وی افزود: گفتگو یکی از ارکان اساسی برای توسعه فرهنگی دانشگاهها است، امیدواریم هم خاطرات خوبی داشته باشید و هم رفاقتهای خوبی در جریان این مناظرات برای همه شرکتکنندگان به وجود بیاید.
در ادامه این مراسم مهدی کاظمی خالدی رئیس سازمان دانشجویان جهاد دانشگاهی با بیان اینکه نزدیک ۱۰ ماه است که این سازمان و تیمهای حاضر در این مناظرات به صورت رسمی در حال تلاش هستند، گفت: از ۶۲۵ تیم حاضر در مراحل مختلف استانی، منطقهای، ۱۲ تیم برای مسابقات کشوری برگزیده شدهاند.
کاظمی خالدی حضور چهرههای و گروههای جدید را یکی از نکات برجسته دوره هشتم مسابقات ملی مناظره دانست و گفت: طی سالهای گذشته یک مدل جهانی را بومی کردهایم.
وی تأکید کرد: یکی از تفاوتهای اصلی مسابقات ملی مناظره در ایران و دیگر کشورها رعایت اصول اخلاقی در مناظرات در کلیه مراحل از جمله مراحل اجرایی و پارامترهای داوری است. بر روی اخلاق حساس بوده و تأکید ویژهای بر رعایت آن در خلال مسابقات داریم.
رئیس سازمان دانشجویان جهاد دانشگاهی با بیان اینکه ممکن است در برخی استانها اجرای مسابقات تفاوتهای کوچکی داشته باشد، اما در مرحله کشوری مبنای کلی مسابقات آئیننامه آن است.
مهدی عباسی دبیر هشتمین دوره مسابقات ملی مناظره دانشجویان ایران نیز در ادامه این مراسم به تشریح آئین نامه مسابقات پرداخت و گفت: آئیننامه مسابقات نسبت به سالهای گذشته تغییر چندانی نداشته است و مراحل مسابقات نیز همان مراحل قبلی بوده و تنها یکسری تغییرات جزئی در این مسابقات دیده شده است.
وی افزود: داوریها امسال در قالب یک نرمافزار بوده و امتیازها در این نرمافزار ثبت میشوند و در واقع سیستم نتایج را در اختیار ما قرار میدهد، ضمن اینکه این سیستم طی ۱۰ روز گذشته بارها مورد آزمایش قرار گرفته است.
عباسی یادآور شد: تیمها باید با رعایت ۱۵ دقیقه پیش از آغاز مسابقه چکیده خود را تحویل تیم پذیرش بدهند.
وی افزود: یکی از تغییراتی که در این دوره از مسابقات شاهد آن هستیم عدم حضور داور نکتهیاب است، این داور حذف شده اما سوال و امتیاز نکتهیابی بر جای مانده و این بار تیم مقابل باید نکتهیابی کنند.
دبیر مسابقات ادامه داد: در این دوره پرسش از حضار داریم و تیمها بخشی از سوالات خود را باید از حاضران بپرسند که در بخش نیمهنهایی و فینال اجرا میشود.
عباسی تأکید کرد: اعتراض کردن به نتایج داوری همچون سالهای گذشته ممنوع بوده و تنها تذکرات آئیننامهای مجاز است که آن هم نه داوران بلکه به دبیر مسابقات و سایر دستاندرکاران ارائه شود، اعتراض به داور موجب میشود تا شاخصهای انتخاب تیم اخلاق و بهترین تیمهای بازنده از بین برود.
در ادامه این برنامه تیمهای حاضر در مرحله کشوری مسابقات به ارائه پرسشهای خود از رئیس سازمان دانشجویان و دبیر مسابقات پرداختند.
نماینده تیم خیام به عنوان نخستین تیم پرسش کننده از مسئولان اجرایی مسابقات گفت: ابهامی که در مورد جدول مسابقات وجود دارد، موضوع برنده بازندها بوده که گویا بهترین تیم روز اول و بهترین تیم روز دوم در کنار یکدیگر قرار میگیرند و گزاره حذف چهار صفر از پول ملی باید مناظره کنند تیمی که به عنوان برنده میآید باید به عنوان موافق صحبت کرده و تیمی که به عنوان بازنده میآید باید به عنوان مخالف صحبت کند که شاید موضع حقیقی او نباشد آیا این گزاره ممکن است تغییر کند؟
کاظمی خالدی پاسخ داد: بهترین بازنده شانس مجدد گرفته و حال تیمی که مسابقه را برده باید یک شانس مجدد داشته باشد در مسابقات تمام دنیا اصلاً این بحث وجود نداشته که بر موضع حقیقی دفاع کنیم هر موضعی که قرعه کشی شده به تیمها داده شده است. در اینجا برنده معیار است و تیم بازنده هر شانسی را که به او داده شده باید بپذیرد.
پرسش تیم برهان هم در مورد زمان برگزاری مسابقات بود که کاظمی خالدی در پاسخ گفت: قرار بود این مسابقات در ۱۶ آذرماه برگزار شود اما به دلایل مختلف این زمان ممکن نبود قرار شد تا پیش از زمان امتحانات حتماً این مسابقات برگزار شود که دانشگاه تهران به عنوان میزبان مسابقات این زمان را قبول کرد.
نماینده دیگر تیم خیام نیز در رابطه با برنامه جایگزین در صورت تعطیلی دانشگاهها به دلیل آلودگی هوا پرسید که رئیس سازمان دانشجویان تأکید کرد: باشگاه دانشجویان از خود دانشگاه جدا بوده در صورت تعطیلی دانشگاه برای حضور دانشجویان باز است.
نماینده گروه مادر نیز در ادامه در رابطه با دلیل در نظر گرفتن میانه در آرای داورها به جای میانگین پرسید که کاظمی خالدی جواب داد: میانه به واقعیت مسابقه نزدیکتر بوده و نظر ۲ داور تعیین کننده است ضمن اینکه عملاً حذف داده پرت نیز اتفاق میافتد. همچنین داوریها نیز به هم نزدیکتر میشوند.
نماینده تیم آشتی نیز موضوع چکیده و کیفیت آن را مورد سوال قرار داد که مهدی عباسی دبیر مسابقات در پاسخ گفت: طبق دستورالعمل باید ۱۵ دقیقه قبل از مسابقه تقدیم شود، این چکیده شامل مختصات مناظره، منابع، اعضای تیم و نفرات اول و دوم مناظره کننده است.
پرسش نماینده تیم سروش رازی نیز درباره نحوه انتخاب بهترین تیم بازنده بود که عباسی پاسخ داد: اختلاف امتیاز و امتیازهای گروهها و همچنین معیارهای اخلاقی اصل انتخاب بهترین تیم بازنده است.
یکی از اعضای تیم مادر در رابطه با گزاره حذف ۴ صفر از پول ملی برای تیمهای بازنده گفت: این گزاره ترازوی یکسانی نیست و این امتیاز را به تیم مقابل میدهد که موافق یا مخالف آن را انتخاب کند لذا خواهان تغییر این گزاره هستیم؛ که کاظمی خالدی پاسخ داد: در حال حاضر امکان تغییر هیچ گزارهای وجود ندارد.
سوال تیم گردون نیز در رابطه با نقطه پایان بود که عباسی پاسخ داد: در دستور العمل انعقاد کامل جمله به عنوان نقطه پایان در نظر گرفته شده است.
تیم هدف و تیم خیام در مورد داوران و همچنین عدم تأثیر گرایشهای سیاسی آنان در مواضع مختلف مناظرهکنندگان نسبت به گزارهها پرسیدند که در این راستا عباسی اظهار کرد: خوشبختانه داورهای مرحله کشوری از سوابق و ثبات بسیار خوبی برخودار هستند که سالها است تجربه داوری مناظرات را برعهده دارند. برای هر سه مسابقه سه داور داریم که تکرار نمیشوند ضمن اینکه کنار هر تیم داوری یکی از اعضای هیئت علمی جهاد دانشگاهی و اعضای اجرایی مسابقات نیز حضور دارند تا هیچ گونه شائبه سوگیری در داوریها وجود نداشته باشد.
تغییر تخاصم به تفاهم پیامد مثبت مناظره / آمادگی وزارت علوم برای احیای دانشگاهی کانونهای مناظره
محمد هادی عسکری مدیرکل فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری دیگر سخنران مراسم افتتاحیه مرحله کشوری هشتمین دوره مسابقات ملی مناظره از معاونت فرهنگی جهاد دانشگاهی برای پیشبرد برنامه های فرهنگی در دانشگاهها تقدیر کرد.
وی افزود: همه ما باید یک هدف را دنبال کنیم که آن هم هدایت دانشگاه به مسئولیت اجتماعی خود است، برای این کار ساختارهایی نیز در نظر گرفته شده است که بخشی از آنها شامل انجمنها و کانونهای علمی، فرهنگی و اجتماعی، نشریات دانشجویی و شوراهای صنفی است که همه اینها ایده دانشگاههای اجتماعی را دنبال میکنند.
عسکری بیان کرد: ضرورتی که بیش از پیش از احساس میشود، این است که مشکلات و مسائل پیرامون دانشگاه باید در کنش و اندیشه دانشگاهیان قرار گیرد.
وی با بیان اینکه دانشگاهها یک زیست جهان خلاق و پویا بوده که در آن زیست دانشجویی شکل میگیرد، گفت: نقطه افتراق دانشجو و دانشگاه از غیر خود آنجایی شکل میگیرد که نگاهی از جنس بلوغ عقلانی و تکامل شخصیتی و فرارفتن از ظواهر اجتماعی در ذهن و ضمیر دانشجویان شکل میگیرد و دانشجویان بر اساس کنشهای مختلف اجتماعی، علمی و سیاسی که در دانشگاه دارد واجد دریافت فرهنگ، حیات سیاسی و اجتماعی جدید میشود و بر اساس آن میتواند در فعالیتهای مختلف سیاسی و دولتی طی طریق کند.
مدیرکل فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری یادآور شد: مردم و جامعه نیز نسبت به نقش دانشگاه راضی بوده و از کنش مسئولانه آنها حمایت و استقبال میکنند.
وی با بیان اینکه حمایت جهاد دانشگاهی از توسعه فرهنگی در فضای دانشگاه حمایت از نخبگی است، گفت: جهاد دانشگاهی باید فضایی را فراهم آورده تا از این تیمهای توانمند استفاده کرده و دانش آنها را به جامعه انتقال دهند.
عسکری با بیان اینکه یکی از مشکلات دانشگاههای ما کنش ارتباطی است؛ گفت: مجموعههای دانشگاهی شاید نتوانند خوب باهم به گفتگو بپردازند، باید به سمت درونی سازی گفتگو پیش برویم، بخشی از این کار از طریق نشریات دانشجویی و بخش دیگر از طریق این مناظرات دانشجویی شکل میگیرد.
وی تأکید کرد: حداقل پیامد مثبتی که از درونی سازی گفتگو جامعه میتواند داشته باشد این است که تفاهم به جای تخاصم مینشیند.
مدیرکل فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم یادآور شد: این مناظرات میتواند به احیای کانونهای مناظره در سطح دانشگاهها کمک کند، این آمادگی را داریم که از طریق معاونتهای دانشجویی و فرهنگی در دانشگاه شرایط را برای این کار تسهیل کنیم و امیدواریم با کمک جهاد دانشگاهی این اتفاق رقم خورده و گفتگو وارد دانشگاه شود.
دیگر سخنران این مراسم، احسان باکری مشاور معاون اوّل رئیس جمهور در امور جوانان اظهار کرد: اگر این گفتگوها بین دانشجویان مستند و منعکس شده باشد، با توجه به کمبود آن در کشور، منجر به پختهتر شدن نظرات جوانان و دانشجویان نیز میگردد.
وی در ادامه گفت: آنچه که خود دانشجوها منعکس کردهاند این است که امروزه فضای دانشگاه همچون گذشته نیست و تغییرات زیادی کرده است.
باکری بیان کرد: اگر بشود فضای دانشگاه به یک گفتگویی برسد تا در حوزههای تخصصی نیز این مباحث انعکاس پیدا کند در دولت هم از آن استقبال میشود. ما از شنیدن نظرات دوستان خوشحال میشویم. ممکن است دولتمردان به دلیل مشغلههایشان از این گفتگوها مطلع نباشند و این گفتگوها در تصمیم گیری هایشان دیده نشود ولی ما آمادگی داریم هم از طریق جهاد دانشگاهی و هم از راههای دیگر این مطالب را شنیده و به گوش آنها برسانیم.
وی در پایان با اشاره به اینکه متأسفانه محتویات مسابقات چه از حیث گروهها و چه خود مسابقات نزد ما نیست که بتوانیم از آن استفاده کنیم، خاطرنشان کرد: ما در مجموعه معاونت اوّل ریاست جمهوری آمادهایم و از هر موضوع داغی در کشور با جریانات و تفکرات مختلف برای گفتگو استقبال میکنیم و اگر خلاصه این مسابقات بهدست ما برسد از راههای مختلفی همچون تشکیل کارگروه و یا اشکال دیگر نحوه استفاده از آن را اطلاع رسانی خواهیم کرد.
همچنین در پایان این مراسم نیز دانشجویان حاضر در این جلسه به گفتگو و پرسش و پاسخ با مدیرکل فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم و مشاور امور جوانان معاون اوّل رئیس جمهور پرداختند.
نظر شما :