۱۹ اسفند ۱۳۹۹ | ۲۱:۰۹ کد : ۲۳۲۶ مدرسه بازی‌پردازی معرفی بازی
دورهمی‌های خانوادگی عید نوروز تنها برای دید و بازدید نیست و شما می‌توانید با کمی ذوق و خلاقیت، این روزها را به ماندنی‌ترین روزهای زندگی‌تان تبدیل کنید. برای این کار لازم است چند بازی دورهمی هیجان‌انگیز انتخاب کرده و بقیه را دور خود جمع کنید. اگر کسانی که با شما بازی می‌کنند مانند شما ذوق داشته باشند، هیجان و شادی ناشی از این بازی‌ها چند برابر می‌شود. به همین خاطر در ادامه عیدانه‌های نوروزی دبیرخانه بازی‌های خلاق، بازی «Insider (دَدان)» را معرفی می‌کنیم. بازی «Insider» همانند بازی مافیا، نیازی به خریدن بازی یا داشتن وسیله خاصی ندارد و فقط به یک قلم و چند تکه کاغذ برای نوشتن نقش‌ها نیازمند است. اکنون، بیشتر با این بازی آشنا می‌شویم.

گردآورری: علی علیزاده

معرفی بازی «سنگ کاغذ قیچی»

معرفی بازی «کانکت (اتصال)»

معرفی بازی «طناب‌کشی»

معرفی بازی «گردو شکستم»

معرفی بازی «بیست‌سوالی»

معرفی بازی «Insider (دَدان)»

این بازی، یک بازی گروهی و خلاقانه ژاپنی است که با تغییر بازی معروف ۲۰ سوالی طراحی شده است. در واقع می‌توان این‌طور بیان کرد که این بازی، بازی بیست سوالی با حال و هوای جاسوسی می‌باشد. بازی دو بخش دارد: پیداکردن کلمه مورد نظر و مرحله دوم شناسایی جاسوسِ بازی.
نحوه اجرای بازی:
به تعداد نفرات کارت (کاغذ کوچک) تهیه می‌شود.
یک نفر به عنوان اوستا انتخاب شده و کلمه‌ای (شی، اسم و…) را روی یکی از برگه‌ها نوشته و مابقی را خالی گذاشته و سپس برگه‌ها را پخش می‌کند. به این ترتیب یکی از افراد نام کلمه را می‌داند که جاسوس بازی می‌شود. سپس همه افراد باید در مدت ۲ دقیقه با سوال و جواب (بله و خیر مانند ۲۰ سوالی) از اوستا کلمه را بیابند و جاسوس هم باید با سوالاتش به نحوی که شناخته نشود به دیگران کمک کند تا کلمه را بیایند. در ادامه به این صورت عمل می‌کنیم:
• اگر در مدت زمان تعیین شده کلمه پیدا شود، حالا نوبت پیدا کردن جاسوس است که اوستا و دیگران باید با نظرسنجی و گفتگو جاسوس را بیایند. اگر جاسوس پیدا شد، جاسوس یک امتیاز منفی می‌گیرد، در غیر این صورت جاسوس برنده است.
• اگر کلمه پیدا نشود؛ اوستا برنده است و جاسوس به علت کمک نکردن به دیگران یک امتیاز منفی می‌گیرد.

به همین صورت بازی می‌تواند چند دور مشخص ادامه پیدا کند تا در نهایت برنده یا برنده‌های بازی مشخص شوند. جالب است بدانید که بازی «دَدان» که توسط گروه باهمزی ساخته شده که شباهت زیادی به بازی «Insider» دارد ولی تفاوت‌های جزئی هم با این بازی دارد. مثلاً در این بازی به جای اوستا، دیو وجود دارد و روی کاغذها یک نفر زیرک (جاسوس) نام دارد و بقیه نقش‌ها دَد هستند که با پخش شدن بین بازیکنان نقش آنان مشخص می‌شود. در بازی فکری ددان، ابتدا کاغذهای شخصیت بصورت تصادفی و مخفیانه بین بازیکنان تقسیم می‌شود.این کارت‌ها شامل شخصیت‌های: دیو، دَد، زیرک و مردد می‌باشند. کسی که کارت دیو در دستش دارد، اعلام کرده «من دیو هستم» و کارت را رو می‌کند. از این روی از همه بازیکنان می‌خواهد چشمانشان را ببندند. سپس کارت‌های موضوع را بُر زده و یک کارت را انتخاب می‌کند. پشت هر کارت موضوع، عددی نوشته شده است بنابراین براساس عدد کارت بعدی شماره کلمه کارت موضوع را می‌بینید. دیو چشم خود را بسته و از زیرک می‌خواهد چشمش را باز کند، زیرک نیز کلمه را می‌بیند و چشمش را می‌بندد.
بعد دوباره دیو چشمش را باز کرده و کارت موضوع را به حالت به‌علاوه بر می‌گرداند و از همه می‌خواهد چشمانشان را باز کنند.در این لحظه مرحله اول بازی شروع می‌شود.

سپس ساعت شنی برگردانده شده و بازیکنان باید از طریق سوال‌های کوتاه از دیو نشانی کلمه مورد نظر را بپرسند. پرسیدن سوال‌های درست در این بازی خیلی مهم است. در این میان زیرک، که باید نقشش محفوظ بماند و لو نرود با حفظ اعتماد به نفس و زیرکی، جریان سوالات را هدایت می‌کند تا بازیکنان را به کشف کلمه سوق دهد. بعد ازپیدا کردن کلمه هدف، نوبت به مرحله دوم و یافتن شخصیت زیرک می‌رسد. در این قسمت، بازیکنانی که از حافظه خوبی برخوردار هستند با توجه به سوالات سری قبل باید ببینید چه کسی روند بازی را تغییر داده است. بنابراین مثل بازی‌های مافیایی درصدد اتهام به یکدیگر برخواسته تا نهایتاً به زیرک برسند.در این میان نقش مردد، این است که اگر زیرک را بشناسد مستقیماً فرد موردنظرش را متهم کرده و کارت خود را رو می کند. در اینصورت اگر درست گفته باشد علاوه بر تعداد ستاره‌های کارت، یک امتیاز اضافی نیز بعنوان جایزه از آن خود می‌کند. و سایر ددان و دیو نیز امتیاز ستاره ها را دریافت می‌کنند. در غیرای نصورت امتیاز به زیرک داده می‌شود. و بقیه می‌بازند.
بازی «Insider (دَدان)» از جمله بازی‌هایی است که لحظات شاد و خاطره‌انگیزی را برای شما و اطرافیانتان رقم زده و تجربه این بازی‌ها حتماً به شما پیشنهاد می‌شود.

برای اطلاع از اخبار مربوط به بازی‌ها و مطلع شدن از مقالات تازه می‌توانید به اینستاگرام ما به آیدی bazikhallagh مراجعه کنید.

منابع

کلید واژه ها: ببروبازیکن بردگیم بازی‌ رومیزی بازی‌ فکری بازی‌ دورهمی بازی‌ خانوادگی بازی‌‎های نوروزی بازی‌های نوروزی