معرفی بازی «Risk» و بررسی استراتژی‌های برنده شدن در بازی

۲۱ فروردین ۱۴۰۰ | ۲۰:۰۹ کد : ۲۳۸۱ مدرسه بازی‌پردازی معرفی بازی
بازی «Risk»، یک بازی رومیزی استراتژیک است که در آن دیپلماسی، تنش و تصرف‌کردن بخش‌های مختلف دنیای بازی، از مهم‌ترین المان‌ها محسوب می‌شوند. بازی برای ۲ تا ۶ نفر طراحی شده است. نسخه استاندارد بازی، از یک نقشه دنیا تشکیل شده است که به ۴۲ بخش مختلف که در ۶ قاره قرار گرفته‌اند، تقسیم شده است. بازیکنان در این بازی، کنترل ارتش‌هایی را بر عهده می‌گیرند و باید سعی کنند نقاط بیشتری از نقشه بازی را تصرف کنند یا آن‌ها را از تصرف بازیکنان دیگر، در بیاورند. بازیکنان در این بازی، می‌توانند با دیگر بازیکنان متحد شوند اما در نهایت، بازیکنی به عنوان برنده ریسک حساب می‌شود که مناطق بیشتری را در تصرف خود داشته باشد. هدف نهایی بازی نیز از بین بردن ارتش‌های بازیکنان دیگر و به تصرف درآوردن تمام مناطق نقشه دنیا است.
معرفی بازی «Risk» و بررسی استراتژی‌های برنده شدن در بازی

گردآوری و ویرایش: علی علیزاده

معرفی بازی سفالگر (قسمت پایانی: تجربه ما)

معرفی بازی کاستل (Nox)

معرفی بازی «اصفهان (Yspahan)»

معرفی بازی سوسکی (Cock Roach Poker)

معرفی بازی «رکب»

معرفی بازی «Risk» و بررسی استراتژ‌های برنده شدن در بازی
تعداد بازیکنان: ۲ تا ۶ بازیکن
زمان بازی: ۲ ساعت
سن مناسب بازیکنان: +۱۰
سال تولید: ۱۹۵۹ میلادی
درجه سختی: ۲.۰۸ از ۵
رتبه بازی در سایت بردگیم‌گیک: ۵.۶ از ۱۰
طراح: Albert Lamorisse, Michael l. Levin
ناشر: Alga
نوع
خانوادگی، بازی جنگی
دسته‌بندی
ساخت قلمرو، بازی جنگی
مکانیزم
نفوذ منطقه‌ای، ریختن تاس، حذف بازیکن
شرح بازی

بازی «Risk»، یک بازی رومیزی بسیار طولانی است و اتمام آن به چندین ساعت زمان نیاز دارد. نسخه اروپایی بازی، دارای تعدادی ماموریت مخفی برای بازیکنان است که زمان اتمام آن را به طرز چشمگیری کاهش می‌دهد. «آلبرت لاموریس»، فیلم‌ساز فرانسوی، در سال ۱۹۵۷ این بازی را طراحی کرد و بازی «Risk»، از آن زمان تا به‌حال توانسته به یکی از موفق‌ترین بازی‌های رومیزی از لحاظ تجاری تبدیل شود و حتی بازی‌های بسیار زیادی از قبیل «Axis & Allies» و «Settler of Catan» با الهام از بازی «Risk» ساخته شده‌اند. قوانین ساده و پیچیدگی‌های گیم‌پلی، باعث شده که این بازی برای تمامی افراد از جمله افراد کم سن و سال، بزرگسالان و خانواده‌ها جذاب باشد. بازی کماکان و بعد از تمام این مدت توسط شرکت «هسبرو» تولید می‌شود و تا به‌حال نسخه‌های بسیار متفاوتی با فضاهای مختلف از بازی عرضه شده‌اند. همچنین تا به‌حال نسخه‌های زیادی از بازی به صورت دیجیتال برای کامپیوتر، کنسول‌ها و تلفن‌های هوشمند، عرضه شده است.

محتویات بازی
• صفحه بازی
• دسته ارتش با ۴۰ نفر پیاده‌نظام، ۱۲ سواره‌نظام و ۸ توپخانه
• ورق کارت بازی
• عدد تاس
• دو کارت مرجع و قوانین بازی

روش بازی
در ابتدای بازی، هر بازیکن مهره‌های خود را بر می‌دارد و نقطه آغازین در نقشه، مشخص می‌شود. هر بازیکن، در هر نوبت خود، تعدادی پیاده نظام دریافت می‌کند که تعداد آن‌ها، با تعداد مناطقی که به تصرف در آورده است، برابری می‌کند. همچنین هر بازیکن می‌تواند با تحویل کارت‌های منطقه یکسان، نیروهای بیشتری بگیرد. این کارت‌ها، زمانی به دست می‌آیند که بازیکن منطقه جدیدی را تصرف کند. هر بازیکن در هر نوبت، می‌تواند حمله کند، نیروهای خود را جابجا کند یا نوبت خود را رد کند. بازیکن توانایی این را دارد به مناطقی در مجاور مناطقی که تصرف کرده است، حمله کند. در هنگام مبارزه ارتش‌ها با هم، برنده از طریق تاس مشخص می‌شود و تاس مشخص می‌کند که چه تعداد از سربازان یکی از طرفین، از بین می‌رود. جنگ بین ارتش‌ها، می‌تواند تا زمانی ادامه داشته باشد که یکی از طرفین تمام نیروهایش را از دست دهد. در صورتی که نیروی مدافع تمام نیروهایش را از دست داد، ارتش حمله کننده، منطقه جدید را از آن خود می‌کند و یک کارت منطقه می‌کشد. در انتهای هر نوبت نیز بازیکن باید تعدادی از نیروهای خود را به منطقه مجاوری ببرد و بازی زمانی به اتمام می‌رسد که یکی از بازیکنان تمام مناطق نقشه بازی را از آن خود کند.

استراتژی‌هایی برای برنده شدن در بازی «Risk»
• بدانید از چه قوانینی استفاده می‌کنید. نسخه‌ها و نسخه‌های مختلفی از بازی«Risk» وجود دارد.
• استرالیا در ابتدای بازی قاره خوبی برای کنترل است زیرا نگه داشتن آن آسان است. این قاره فقط یک نقطه حمله خارج از قاره دارد و بازیکنان در ابتدا به راحتی می‌توانند این قاره را تصاحب کنند اما بعد از تصرف این قاره توسط یک بازیکن، گرفتن آن برای بازیکنان دیگر دشوار می‌شود.
• هنگامی که یک قاره را کنترل می‌کنید، ارتش‌های خود را برای محافظت از نقاط حمله که بسیار بیشتر از کشورهای داخلی آسیب پذیر نیستند، قرار دهید.
• برای تسخیر یک قاره تلاش زیادی نکنید مگر اینکه فکر کنید می‌توانید آن قاره را حداقل برای یک دور کامل نگه دارید. با کنترل یک قاره، شما به یک هدف جذاب برای حمله بازیکنان دیگر تبدیل می‌شوید.
• باید بدانید که این موضوع برای شما اهمیت دارد که اجازه ندهید بازیکنان دیگر، بقیه قاره‌ها را کنترل کنند، اما چیزی که اهمیت بیشتری برای شما دارد، این است که برای جلوگیری از تصرف دیگر قاره‌ها توسط دیگر بازیکنان، بیش از حد تلاش نکنید تا در بخش‌های دیگر ضعیف شوید.
• هر زمان ممکن باشد، شما باید با یک گروه بزرگ از ارتش خود به ارتش‌های ضعیف‌تر، حمله کنید.

• هنگامی که با کارت‌های مأموریت بازی می‌کنید، بهتر است ابتدا با رفتن به یک قاره کار خود را شروع کنید. هنگامی که ارتش‌هایی قدرتمند برای فعالیت‌های مختلف دارید، می‌توانید به دنبال مأموریت خود بروید.
• هنگام تلاش برای انجام یک مأموریت، گام‌هایی را بردارید که در جهت هدف شما باشند. البته باید به یاد داشته باشید که نیت و هدف خود را از دیگر بازیکنان پنهان کنید چرا که در غیر اینصورت، سایر بازیکنان از حرکت شما جلوگیری خواهند کرد.
• اگر در حال افزایش مقادیر بازخرید کارت هستید (قانون استاندارد در اکثر نسخه‌ها)، می‌توانید تا زمانی که ممکن است کارت‌های خود را حفظ کنید. این امر به ویژه در اوایل بازی بیشتر قابل توجه می‌باشد.
• در هر مرحله از بازی می‌توانید کارت‌های Wild را تا آنجا که ممکن است نگه دارید.
• اگر از یک کشور دفاع می‌کنید، تا جایی که ممکن است تاس بریزید. این کار شانس شما را برای یک دفاع موفق افزایش می‌دهد.

برای اطلاع از اخبار مربوط به بازی‌ها و مطلع شدن از مقالات تازه می‌توانید به اینستاگرام ما به آیدی bazikhallagh مراجعه کنید.

منابع

‌‌‌‌‌‌

کلید واژه ها: ببروبازیکن بردگیم بازی‌ رومیزی بازی‌ فکری بازی‌ استراتژی بازی‌ انتزاعی بازی‌ جنگی

Ali ۱۳ دی ۱۴۰۰ | ۲۲:۴۰