مهندس مهدی کاظمی خالدی، رئیس سازمان دانشجویان جهاد دانشگاهی:

رعایت اخلاق گفتگو معیار اصلی داوری مسابقات است

۲۶ آذر ۱۳۹۸ | ۱۲:۳۴ کد : ۳۹۳ گفتگو، مناظره و آزاد اندیشی
رئیس سازمان دانشجویان جهاد دانشگاهی با بیان این‌که با مطالعه مدل‌های جهانی مسابقات مناظره، مدل مطلوب مسابقه مناظره دانشجویان ایران طراحی شده است، تصریح کرد: رعایت اخلاق گفتگو در داوری‌ها در اولویت است. دانشجویان نیز در این مسابقات از موضع حقیقی خود از گزاره‌ها دفاع می‌کنند. در این مسابقات اعضای هیئت علمی کار داوری را انجام می‌دهند، به این دلیل که فضای آموزشی مسابقات به کلاس‌های درس دانشگاهی منتقل شود، از طرفی دانشجویان هم نظر اساتید را به راحتی می‌پذیرند.
رعایت اخلاق گفتگو معیار اصلی داوری مسابقات است

به گزارش روابط عمومی سازمان دانشجویان جهاد دانشگاهی نشست خبری تشریح برنامه‌های مرحله کشوری هشتمین دوره مسابقات ملی مناظره دانشجویان ایران امروز سه‌شنبه ۲۶ آذرماه با حضور عیسی علیزاده معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی، مهدی کاظمی خالدی رئیس سازمان دانشجویان جهاد دانشگاهی و مهدی عباسی دبیر هشتمین دوره مسابقات ملی مناظره دانشجویان ایران در ساختمان دفتر مرکزی جهاد دانشگاهی برگزار شد.

مهدی کاظمی کاظمی خالدی، رئیس سازمان دانشجویان جهاد دانشگاهی در این نشست با اشاره به نامه رهبری به آزاداندیشان که در آن بیان شده "آزادی‌خواهی و مطالبه فرصتی برای بیان اندیشه است" اظهار کرد: ما به مناظره به عنوان مدلی برای آموزش گفتگوی سالم نگاه می‌کنیم اما از ما انتقاد می‌شود چرا این گفتگو به فضای جامعه راه پیدا نمی‌کند در حالی که انجام گفتگو نیاز به فضای آرام و عقلانی برای برگزاری دارد و در غیر این صورت هیجانات کاذب بر آن مستولی می‌شود؛ به همین منظور نیازمند هستیم که مناظرات را در فضای علمی دانشگاه برگزار کنیم.

کاظمی خالدی با اشاره به برگزاری هشت دوره مسابقات مناظره دانشجویان توسط این سازمان گفت: این موضوع به اثبات رسیده که وقتی باب گفتگو باز می‌شود، بحران‌ها کمتر است.

وی افزود: در سازمان دانشجویان تلاش کردیم به دانشجویان نحوه گفتگوی صحیح و سالم را آموزش دهیم. این انتقاد همواره وجود دارد که چرا فضای مناظره دانشجویی به سطح جامعه نمی‌آید. این اقدام نیاز به فضایی آرام و عقلانی دارد. لذا لازم است این مناظرات حتماً در فضایی علمی برگزار شود.

وی یادآور شد: در هشتمین دوره مسابقات ملی مناظره دانشجویان ایران ۶۲۵ تیم شرکت کردند. پس از مراحل دانشگاهی و استانی، ۵۴ تیم به مرحله منطقه‌ای و نهایتاً ۱۲ تیم به مرحله کشوری راه یافته‌اند که این تیم‌ها از ۳۰ آذر تا ۲ دی با هم به رقابت می‌پردازند.

کاظمی خالدی افزود: تاکنون تیم‌هایی از دانشگاه‌های تهران، امام صادق (ع)، علامه طباطبایی، فردوسی مشهد و شیراز موفق شده‌اند که نشان خواجه نصیرالدین طوسی را از آن خود کنند و در نهایت تیم قهرمان هشتمین نشان خواجه نصیرالدین طوسی را دریافت خواهد کرد. در اختتامیه این دوره از مسابقات مناظره، مرکز ملی گفتگو، مناظره و آزاداندیشی افتتاح می‌شود. طی هشت سال گذشته تلاش کردیم که به دانشجویان آموزش دهیم و خوب است با وجود این مرکز ارتباط بیشتری میان دانشجویان برقرار شود.

وی خاطرنشان کرد: تیم قهرمان چهار میلیون تومان به صورت نقدی و دو میلیون تخفیف دوره های آموزشی جهاد دانشگاهی دریافت خواهد کرد. همچنین برای مخاطبان نیز از سوی موسسه طاقچه ۶۰ جایزه ۵۰ هزار تومانی شارژ کتابخانه طاقچه و صد وام یک و نیم میلیون تومانی قرض الحسنه دانشجویی انتخاب شده است.