در آخرین مناظره روز اول مطرح شد:

خانواده بدون مشارکت اجتماعی بانوان بی‌معنا است

۳۰ آذر ۱۳۹۸ | ۱۹:۵۸ کد : ۴۲۷ گفتگو، مناظره و آزاد اندیشی
نگاه‌های تاریخی به مشارکت اجتماعی و سیاسی زنان در ششمین مناظره این مسابقات مطرح شد.
خانواده بدون مشارکت اجتماعی بانوان بی‌معنا است

به گزارش روابط عمومی سازمان دانشجویان جهاد دانشگاهی، گزاره «مشارکت اجتماعی بانوان تهدیدی برای بنیان خانواده است»، با حضور تیم‌های سنگر آزادی از خراسان رضوی به عنوان تیم موافق و تیم فرهنگ از هرمزگان به عنوان مخالف در قالب ششمین مناظره مطرح شد.

یزدان عین‌القضات از تیم سنگر آزادی در ابتدای مناظره خود به مرور آرای جامعه‌شناسان درباره خانواده و ریشه‌های دینی نگاه جوامع به زن پرداخت.

وی افزود: پس از انقلاب صنعتی مشارکت بانوان در جوامع افزایش یافت اما خانواده مرد سالار بر جای خود باقی ماند.

جهانگیر سایانی عضو تیم فرهنگ نیز در مخالفت با این گزاره اظهار کرد: در تمام جوامع سطوحی از مشارکت وجود دارد، این مشارکت فارغ از نگاه‌های جنسیتی بوده و تهدیدی برای خانواده نبوده است.

وی افزود: این گزاره نوع خانواده را برای ما تعیین نکرده است.

سایانی بیان کرد: نگاه امام خمینی (ره) به مشارکت بر اساس تکلیف و وظیفه است.
علیرضا میر دیده از تیم در سنگر آزادی گفت: روح خانواده یک روح مرد سالار است و نمی‌تواند با مشارکت سیاسی بانوان همخوانی داشته باشد.
عبدالعلی طوسی عضو تیم فرهنگ سیاسی نیز در مخالفت با این گزاره گفت: اصل بیستم قانون اساسی تفاوتی بین زن و مرد در برابری حمایت از قانون نمی‌گذارد.

عین‌القضات در رد آمارهای ارائه شده توسط تیم فرهنگ گفت: این آمار عمدتاً دلیل اقتصادی دارد.

وی یادآور شد: خانواده از دین ریشه می‌گیرد و دین از آن حمایت می‌کند.

عین‌القضات بیان کرد: منظور از بنیان‌های خانواده، خانواده مرد سالار است که باید تعریف جدیدی از آن ارائه شود.

سایا بیان کرد: مشارکت اجتماعی زنان یک مفهوم مدرن نبوده و تاریخی است.

وی افزود: مشارکت اجتماعی زنان تأثیر زیادی بر میزان رضایت و کیفیت زندگی و سلامت روان نقش دارد. این فاکتورها نقش مهمی در حفظ بنیان خانواده دارد.

میردیده از گروه سنگر آزادی با رد کردن دیدگاه تاریخی به مشارکت زنان گفت: پدیده‌هایی مانند حق رای زنان جدید است.

وی یادآور شد: در مورد بحث روانی مشارکت باید گفت در جامعه مرد سالار بیشترین تنش‌های روانی برای زنان صورت می‌گیرد.
طوسی نیز در جمع‌بندی سخنان خود گفت: بدون مشارکت زنان، خانواده بی معنی می‌شود، مشارکت زنان موجب استحکام خانواده می‌شود.

وی یادآور شد: جامعه‌ای که زنان را در نظر نمی‌گیرد را قرار نیست ما قبول کنیم.

علی عبادتیان و فربد مولوی تیم محقق سنگر آزادی، سعید قادری و پرستو ماهور اعضای محقق تیم فرهنگ بودند.

بر اساس آرای هئیت داوران متشکل از نعمت اله فاضلی هیئت علمی پژوهشگاه علوم انسانی مطالعات فرهنگی، الهه کولایی عضو هئیت علمی دانشگاه تهران و حمیدرضا بابایی عضو هیئت علمی جهاد دانشگاهی و همچنین داوران دانشجویی گروه سنگر ۱۱۴ و تیم فرهنگ موفق به کسب ۱۲۶ امتیاز را کسب کرد.