شطرنج در شاهنامه
میتوان روایت شاهنامه به عنوان تاریخ شفاهی ایرانیان از نحوه شکلگیری شظرنج را بازگو کرد.پیدایش شطرنج از زبان شاهنامه درونمایه داستانی دارد که بر جذابیتهای این متن افزوده است.
ادامه مطلبمیتوان روایت شاهنامه به عنوان تاریخ شفاهی ایرانیان از نحوه شکلگیری شظرنج را بازگو کرد.پیدایش شطرنج از زبان شاهنامه درونمایه داستانی دارد که بر جذابیتهای این متن افزوده است.
ادامه مطلبشرکتهای موفق سازنده اسباببازی فقط به ساختن اسباببازی اکتفا نمیکنند. آنها به ساختن فرهنگ در جامعه می پردازند.
ادامه مطلبعنوان بازی شما باید با موضوع اصلی آن ارتباط داشته باشد. به عنوان مثال، بازیای که در مورد تلاشهای یک بیگانه برای جایگزینی بشر است، میتواند «تصاحب» نامیده شود.
ادامه مطلبدر سومین مقاله از تاریخچه بازیهای رومیزی به بررسی بازیهای بعد از میلاد تا آغاز سده بیستم میلادی میپردازیم و تاریخچه بازیهایی همچون شطرنج و مانکالا را به اشتراک میگذاریم.
ادامه مطلببازیهای فکری به هر نوع فعالیت ذهنی هدفدار که بصورت فردی یا گروهی گفته میشود که بتواند تاثیرات مثبت قابل قبولی را در ذهن، روحیه، شخصیت و زندگی هر انسانی؛ بدون در نظر گرفتن عواملی مانند سن، جنس، و وضعیت جسمانی ایجاد کند و باعث تمرکز در فرد گردد.
ادامه مطلبدر اولین مرحله از مراحل طراحی یک بازی فکری رومیزی به موضوع چگونگی شکلگیری و تکمیل ایده اولیه پرداختیم. در این قسمت سعی داریم مکانیزمهای اصلی بازی را پیدا کنیم و آنها را مورد ارزیابی قرار دهیم.
ادامه مطلببسیاری از مردم فکر میکنند تخته، بیش از همه بازیهای رومیزی بازی شده است؛ اما در حقیقت بازی شاهانهی اور، طولانیترین بازی است.
ادامه مطلبازیهای رومیزی در سالهای اخیر دوباره به شدت مورد توجه قرار گرفتهاند، بخشی از این امر به این دلیل است که آنها به راحتی در دسترس هستند. هرکسی که ایدهی خوبی دارد می تواند یکی از این بازیها را خلق کند.
ادامه مطلبدر طی چند سال اخیر، بازی های فکری، رشد به سزایی کرده اند. در سال ۲۰۱۲ گاردین در رابطه با «عصر طلایی بازی های رومیزی» اعلام داشت که این بازی ها هر سال با ۴۰ درصد نرخ رشد مواجه بوده اند؛ که این مقدار از نرخ رشد سالانه ۲۰ درصدی گوگل نیز بالاتر است.
ادامه مطلب