معرفی بازی «جنگ کشتی‌ها (BattleShip)»

۲۷ اسفند ۱۳۹۹ | ۱۲:۰۳ کد : ۲۳۴۳ مدرسه بازی‌پردازی معرفی بازی
عیدانه بعدی ما، بازی «جنگ کشتی‌ها (معمای بتل شیپ)» می‌باشد. «معمای بتل شیپ (همان کشتی جنگی خودمان)» اول بار توسط «Jaime Poniachik» آرژانتینی در سال ۱۹۸۲ ابداع شد و از همان ابتدا مورد توجه علاقه‌مندان به معما قرار گرفت؛ به طوری که از سال ۱۹۹۲ که «مسابقات جهانی معما» برای اولین بار برگزار شد تا به کنون، همواره جزو جدایی ناپذیر معماهای این مسابقات بوده است.
معرفی بازی «جنگ کشتی‌ها (BattleShip)»

گردآوری: علی علیزاده

 

مطالب مرتبط

معرفی بازی «دار (Hangman)»

معرفی بازی «پانتومیم»

 

معرفی بازی «زو (کبدی)»

معرفی بازی «منچ»

معرفی «نقطه‌بازی»

 

معرفی بازی «جنگ کشتی‌ها (BattleShip)»
عیدانه بعدی ما، بازی «جنگ کشتی‌ها (معمای بتل شیپ)» می‌باشد. «معمای بتل شیپ (همان کشتی جنگی خودمان)» اول بار توسط «Jaime Poniachik» آرژانتینی در سال ۱۹۸۲ ابداع شد و از همان ابتدا مورد توجه علاقه‌مندان به معما قرار گرفت؛ به طوری که از سال ۱۹۹۲ که «مسابقات جهانی معما» برای اولین بار برگزار شد تا به کنون، همواره جزو جدایی ناپذیر معماهای این مسابقات بوده است. یک سال بعد هم سر از مجله «Games World of Puzzles»، یکی از قدیمی‌ترین و معتبرترین مجلات متمرکز بر معما، درآورد تا فکر خوانندگان این مجله را هر ماهه درگیر خود کند. «معمای بتل شیپ» در واقع نسخه یک نفره بازی قلم کاغذی کشتی جنگی است که خیلی از ما در زمان کودکی آن را تجربه کرده‌ایم. حل کردن معما تنها توسط منطق صورت می‌گیرد و نیازی به ریاضیات ندارد. «معمای بتل شیپ» نه تنها سرگرم کننده است بلکه اعتیاد آور هم هست. حل کردن معما بین ۵ دقیقه برای معماهای آسان‌تر، تا ۴ ساعت برای معماهای بسیار پیچیده، زمان برده و کمابیش برای هر سنی و هر سطحی از مهارت مناسب است. در ضمن اگر به جدول سودوکو علاقه دارید، حتماً از حل کردن معمای بتل شیپ لذت خواهید برد. این بازی البته به حالت ۲ نفره بیشتر اجرا می‌شود که روش بازی نیز چنین می‌باشد:

 


این بازی دو نفره در جهان بسیار محبوب است که به وسیله قلم و کاغذ یا با استفاده از صفحه و مهره نیز بازی می‌شود و حول دو محور حدس و استراتژی می‎‌چرخد. در این بازی هر بازیکن در صفحه دارای دو جدول ۱۰×۱۰ است که ردیف‌های افقی و عمودی با استفاده از حروف انگلیسی و اعداد نام‌گذاری شده است (مشابه بازی شطرنج). یکی از جدول‎‌ها منطقه خودی و دیگری منطقه دشمن است. طریقه بازی به این صورت است که ابتدا هر بازیکن به طور پنهانی از دیگری در جدول خودی یک کشتی به اندازه ۴ مربع، دو کشتی به اندازه ۳ مربع، سه کشتی به اندازه ۲ مربع و چهار کشتی به اندازه ۱ مربع می‌چیند. کشتی‌ها نباید به هم بچسبند و باید حداقل یک خانه با یکدیگر فاصله داشته باشند. سپس با شروع بازی هر بازیکن به طور نوبتی با گفتن مختصات به منطقه بازیکن مقابل شلیک می‌کند و بازیکن مقابل اصابت شلیک یا عدم اثابت و غرق شدن یا غرق نشدن کشتی را اعلام می‌کند. برای هر بار اصابت یک نوبت شلیک دیگر جایزه داده می شود. فردی که زودتر تمام کشتی‌های حریف را غرق کند، برنده است. در بازی نسخه کاغذی شلیک اصابت شده را با «ضربدر» و عدم اثابت شده را با «نقطه» در خانه مورد نظر نشان می‌دهند. هر بازیکن موظف است شلیک‌های خود را در منطقه دشمن و شلیک‌های حریف را در منطقه خودی علامت گذاری کند.

 

‌‌


نوع دیگر بازی کشتی جنگی
این بازی نیز یک بازی دو نفره است. در این بازی، دو بازیکن کاغذ را از وسط با رسم یک خط تقسیم می‌کنند و کشتی‌های جنگی خود را در سمتِ خود روی کاغذ می‌کشند. سپس سعی می‌کنند کشتی‌های حریف را نشانه‌گیری کرده و به آن‌ها گلوله بزنند.
نوع ساده بازی کشتی‌های جنگی، این‌گونه بازی می‌شود:
• بازیکنان با رسم یک خط، کاغذ را از وسط به دو قسمت تقسیم می‌کنند و هر یک از آن‌ها در یک سمت قرار می‌گیرد.
• بازیکن اول یک کشتی در سمت خود می‌کشد.
• بازیکن دوم سعی می‌کند نقطه قرینه کشتی را نسبت به خط وسط کاغذ پیدا کند و با خودکار یا مداد یک نقطه / دایره توپُر که نماد گلوله است بر آن می‌کشد.
• همین بازیکن (بازیکن دوم) کاغذ را از روی خط وسط تا زده و پشت نقطه‌ای که کشیده بود با خودکار می‌کشد تا اثر جوهر خودکار به طرف دیگرِ خط، در سمت حریف، منتقل شود. چنانچه اثر نقطه روی کشتی بیفتد، آن کشتی در بازی مورد اصابت گلوله قرار گرفته است و غرق می‌شود و خط می‌خورد.
• اگر حریف موفق به غرق کردن کشتی شود بازی را با کشیدن یک کشتی در سمت خودش ادامه می‌دهد. اگر نه، بازیکن اول دومین کشتی خود را می‌کشد.
• برنده بازی بر اساس تعدادِ بیشترِ کشتی‌های سالم تعیین می‌شود.
اگر به دنبال یک بازی معمایی جذاب در روزهای عید هستید، ما بازی «جنگ کشتی‌ها» را حتماً به شما پیشنهاد می‌کنیم.

 

 

برای اطلاع از اخبار مربوط به بازی‌ها و مطلع شدن از مقالات تازه می‌توانید به اینستاگرام ما به آیدی bazikhallagh مراجعه کنید.

 

 

منابع

‌‌‌‌‌‌
https://roomizgames.ir/2018/02/16/%D9%85%D8%B9%D9%85
https://fa.wikipedia.org/wiki/%D8%A8%D8%A7%D8%B2%DB%8C_%DA%A9%D8%B4%D8%AA%DB%8C%E2%80%8C%D9%87%D8%A7%DB%8C_%D8%AC%D9%86%DA%AF%DB%8C

کلید واژه ها: ببروبازیکن بردگیم بازی‌ رومیزی بازی‌ فکری بازی‌ دورهمی بازی‌ خانوادگی بازی‌‎های نوروزی بازی‌های نوروزی


نظر شما :

محمد ۲۴ آذر ۱۴۰۱ | ۲۲:۱۶
بازی مورد علاقمه