۲۳ اسفند ۱۳۹۹ | ۱۳:۵۵ کد : ۲۳۲۸ مدرسه بازی‌پردازی معرفی بازی
بازی نوستالژیک «کلاغ‌پر»، پیشنهاد بعدی ما برای نوروز می‌باشد. بازی «کلاغ‌پر» که همه ما آن را می‌شناسیم و در دوران کودکی بارها این بازی را بازی کرده و خاطرات خوشی از آن داریم، یک سرگرمی ویژه برای نوروز و به خصوص برای کودکان می‌باشد؛ چراکه شاید این بازی ساعاتی کودکان را از دنیای مجازی و تلفن‌های همراه نجات داده و آن‌ها را سرگرم کرد. البته بزرگسالان هم بدون شک می‌توانند این بازی را انجام دهند چراکه این بازی سن و سال نمی‌شناسد و در کنار فراهم کردن لحظاتی شاد برای افراد، باعث مرور خاطرات کودکی آن‌ها نیز می‌شود. همانطور که می‌دانید این بازی نیاز به وسیله‌ای ندارد. حال، به سراغ بازی می‌رویم.

گردآوری: علی علیزاده

معرفی بازی «گل یا پوچ»

معرفی بازی «Insider (دَدان)»

معرفی بازی «گرگم‌به‌هوا» یا «بالابلندی»

معرفی بازی «مافیا»

معرفی بازی «بله و نه معکوس»

معرفی بازی «کلاغ‌پر»

یک بزرگ‌تر که نقش مربی (اوستا) را به عهده می‌گیرد، بچه‌ها را دور خود جمع می‌کند. بعد انگشت نشانه خود را روی زمین می‌گذارد. بچه‌ها هم مثل او انگشت نشانه خود را روی زمین می‌گذارند.آن وقت اوستا همزمان با بلند کردن انگشت خود می‌گوید: «کلاغ پر». بچه‌ها هم انگشتان خود را بلند می‌کنند و با هم می‌گویند: «کلاغ پر». بازی همین‌طور ادامه پیدا می‌کند و هر بار اوستا نام پرنده‌ای را می‌برد. اما بعضی وقت‌ها هم برای اینکه حواس و دقت بچه‌ها را امتحان کند، شیء یا حیوانی را که پرنده نیست، نام می‌برد، مثلاً می‌گوید «میز پر». اگر بچه‌ها حواسشان جمع باشد، با هم می‌گویند «میز که پر ندارد»، ولی آن عده از بچه‌ها که متوجه نشدند و دست خود را بلند کردند، بازنده می‌شوند و از بازی بیرون می‌روند. اوستا بازی را با بقیه ادامه می‌دهد تا یک نفر برنده شود.

نکته جالبی که درباره بازی «کلاغ‌پر» وجود دارد، این موضوع می‌باشد که امیر سلامتی (شرکت رومیز)، یک بازی جذاب و هیجان‌انگیز به همین نام، یعنی «کلاغ‌پر» طراحی کرده که یک بازی مفرح می‌باشد که بازیکنان در آن باید هم سرعت عمل، دقت و تمرکز بالایی داشته باشند. بازی «کلاغ‌پر با نام انگلیسی Fly or Not» در مسابقه‌ی «هیپودایس» به عنوان یکی از ۳ طرح برتر از بین حدود ۴۰۰ طرح ارسالی برگزیده شده است. «هیپودایس» یکی از مشهورترین و قدیمی‌ترین مسابقه‌های طراحی بازی رومیزی در آلمان است که از سال ۱۹۸۹ برگزار می‌شود و بازی‌های بسیاری بعد از این مسابقه راه خود را به تولید و عرضه‌ی عمومی باز کرده‌اند.در بازی «کلاغ‌پر» باید تلاش کنید تا زودتر از بقیه بازیکنان به این سوال پاسخ درست بدهید؛ «آیا این جانور با این وسیله‌ها پرواز می‌کند یا نه؟» هر کس پاسخ درست را زودتر از روی میز بردارد امتیاز می‌گیرد. در این بازی سرعت عمل خیلی مهم است اما باید دقت کنید که پاسخ اشتباه را بر ندارید تا امتیاز منفی نگیرید. مفهوم اصلی بازی بسیار ساده است: آیا نتیجه‌ی تصویر روی کارت + تاس‌ها» می‌پرد یا نه؟».

در هر دور بازی یک کارت رو می‌شود و بعد تاس‌ها ریخته می‌شوند. هر کارت یک جانور و هر تاس یک وسیله را نشان می‌دهد که باعث پریدن یا نپریدن آن جانور می‌شود. بازیکنان باید سریعاً کارت و تاس‌ها را بررسی کنند تا به پاسخ درست (پر یا نپر) برسند و نشانگر آن پاسخ (آبی برای پر و نارنجی برای نپر) را از روی میز بردارند. اما چطور باید پاسخ را تشخیص بدهیم؟ بعضی وسیله‌های بازی به پریدن کمک می‌کنند مثل بادکنک، بال و جت‌پک روشن، در حالیکه بعضی مانع پریدن می‌شوند مثل زنجیر، قفس و جت‌پک خاموش. زمانیکه تاس‌ها ریخته می‌شود بازیکنان باید سریعاً تعداد وسیله‌های پر را با وسیله‌های نپر مقایسه کنند تا به پاسخ برسند. اما اگر تعداد وسیله‌ها مساوی بود باید خود جانور را بررسی کنند: اگر قابلیت پرواز داشت پاسخ «پر» و در غیر اینصورت پاسخ «نپر» است. اگر به نظرتان ساده می‌آید پس حالا این را گوش کنید: تاس ابزار (قرمز) در بازی باعث تغییر در پاسخ می‌شود. مثلاً اگر سوزن بیاید تمام بادکنک‌ها می‌ترکند! یا با آمدن انبردست تمام زنجیرها پاره می‌شوند. مثلاً در تصویر بالا انبردست هر دو زنجیر (هم زنجیر روی تاس و هم زنجیر روی کارت) را پاره می‌کند، می‌ماند کلاغ و جت‌پک روشن پس پاسخ پر است.

‌‌‌‌‌‌‌

در این بازی سرعت عمل خیلی مهم است ولی در عین حال تمرکز و دقت هم اهمیت دارد. چون بازیکنانی که پاسخ درست را برداشته باشند امتیاز می‌گیرند ولی بازیکنانی که پاسخ نادرست را برداشته باشند امتیاز منفی می‌گیرند. به شما توصیه می‌کنیم که در عید نوروز، هم بازی نوستالژیک «کلاغ‌پر» را امتحان کرده و هم بازی فکری «کلاغ‌پر» را تجربه کنید (نیازی به خرید بازی نیست، می‌توانید وسایل دیگری را جایگزین ابزار بازی کنید).

برای اطلاع از اخبار مربوط به بازی‌ها و مطلع شدن از مقالات تازه می‌توانید به اینستاگرام ما به آیدی bazikhallagh مراجعه کنید.

منابع

کلید واژه ها: ببروبازیکن بردگیم بازی‌ رومیزی بازی‌ فکری بازی‌ دورهمی بازی‌ خانوادگی بازی‌‎های نوروزی بازی‌های نوروزی