۲۰ دی ۱۳۹۹ | ۱۶:۳۷ کد : ۲۱۵۶ مدرسه بازی‌پردازی معرفی بازی
در مقاله امروز، به معرفی بازی سِت (Set) که یکی از قدیمی‌ها در بین بازی‌های رومیزی است، می‌پردازیم. این بازی یک بازی ساده و سرگرم‌کننده است که می‌تواند ساعت‌ها همه اعضای خانواده و اقوام و دوستان را سرگرم کرده و در کنار آن، مهارت‌هایی از جمله سرعت عمل، تشخیص رنگ و… را در افراد بالا ببرد. ما کارت‌های این بازی را با اندکی تغییر در سایت آماده کرده و در اختیار بازی‌دوستان عزیز قرار داده‌ایم. شما می‌توانید با مراجعه به این لینک کارت‎‌های این بازی را پرینت گرفته و بازی را شروع کنید.

مؤلف: علی علیزاده

مکانیزم
شناسایی الگو، سرعت عمل، تطبیق دادن

شرح بازی
سِت (Set)، یک بازی کارتی قدیمی با زمان واقعی (Real_Time) است که توسط مارشال فالکو (Marshal Falco) طراحی و تولید شده است. این بازی شامل ۸۱ کارت است و در بازی ۳ شکل متفاوت روی کارت‌ها وجود دارد: موج، لوزی و بیضی. این اشکال به سه رنگ سبز، قرمز و آبی بر روی کارت‌ها به تصویر کشیده شده‌اند. همچنین از دیگر ویژگی‌های بازی این است که این اشکال با تعداد مختلفی روی کارت‌ها دیده می‌شوند (۱، ۲ یا ۳) و خود اشکال نیز طرح‌های متنوعی دارند. بعضی از آن‌ها توخالی، برخی توپر و برخی دیگر به شکل راه راه می‌باشند.

محتویات بازی
• ۸۴ کارت (۸۱ کارت بازی و ۳ کارت سفید برای مواردی که کارتی گم یا خراب شود.
• راهنمای بازی
هدف بازی
در این بازی بازیکنان باید از بین ۱۲ کارت روی میز، یک سِت (دسته) سه‌تایی از آن‌ها پیدا کنند.
تعریف سِت: به مجموعه ۳ کارت که از نظر ۴ ویژگی شکل، رنگ، سطح و تعداد، به صورت جدا جدا، یا به هم شبیه باشند یا با هم متفاوت، یک سِت می‌گوئیم. مثلاً از نظر شکل هر سه کارت یا باید مثل هم باشند و یا هیچکدام شبیه هم نباشند. در مورد رنگ، عدد و سطح هم به طور مجزا باید همین قانون رعایت شود. اگر دو کارت در یک ویژگی مساوی باشند و یک کارت دیگر با آن‌ها متفاوت باشد، آن سه کارت یک سِت محسوب نمی‌شوند.

روش بازی
یک نفر کارت‌ها را خوب بُر می‌زند و ۱۲ کارت را به رو به طوری که همه بازیکنان آن‌ها را ببینند در وسط می‌چیند. هرکس که زودتر یک سِت (مجموعه) سه تایی در هرجی کارت‌ها پیدا کند، با صدای بلند می‌گوید «سِت» و باید بلافاصله سه کارتی را که ادعا می‌کند سِت هستند، بردارد. بقیه بازیکنان ادعای او را بررسی می‌کنند؛ اگر درست باشد، آن سه کارت را به عنوان ۱ امتیاز نزد خود نگه می‌دارد و سه کارت دیگر از کارت‌های رو نشده را رو می‌کند. وقتی یک نفر می‌گوید «سِت» بقیه بازیکنان باید صبر کنند تا او سه کارتش را بردارد. نکته‌ای که در این بازی وجود دارد، این است که این بازی نوبتی نیست و هربازیکنی که زودتر سِت را پیدا کند، می‌تواند با گفتن کلمه «سِت» آن‌ها را بردارد.

اگر بازیکنی بگوید «سِت» و درواقع ستی نداشته باشد، یا اگر ستی که انتخاب کرده درست نباشد، ۱ امتیاز از دست می‌دهد. یعنی یک دسته سه تایی که قبلاً برداشته را به کارت‌های رو نشده برمی‌گرداند. در مواردی که همه بازیکنان توافق کنند که بین ۱۲ کارت ستی وجود ندارد (بسیار به ندرت پیش می‌آید)، ۳ کارت دیگر به کارت‌های روشده اضافه می‌شود. اما پس از پیدا شدن ست در آن دور دیگر کارتی به کارت‌های روشده اضافه نمی‌شود تا همان ۱۲ کارت در وسط باقی بماند.

نمونه‌ای از کارت‌های بازی سِت نسخه ببروبازیکن که برای چاپ کردن طراحی شده است

پایان بازی
بازی ادامه پیدا می‌کند تا تمام کارت‌ها رو شوند. هرکس تعداد ست‌هایی را که برده، می‌شمارد. هرکسی که بیشترین ست را برده باشد، بیشترین امتیاز را کسب کرده و بنابراین برنده بازی است. در آخر بازی ممکن است تعدادی کارت در وسط باقی بماند که نمی‌شود با آن‌ها سِت درست کرد.

برای اطلاع از اخبار مربوط به بازی‌ها و مطلع شدن از مقالات تازه می‌توانید به اینستاگرام ما به آیدی bazikhallagh مراجعه کنید.

کلید واژه ها: ببروبازیکن بردگیم بازی‌ رومیزی بازی‌ فکری بازی‌ انتزاعی