۰۸ آذر ۱۴۰۰ | ۱۴:۰۳ کد : ۲۷۲۷ مقاله علمی

عنوان مقاله: هویت جمعی در اسباب‌بازی‌های بومی مطالعه موردی اسباب‌بازی‌های شهرهای اردبیل و بیرجند

پدیدآورندگان: زهرا مسعودی‌امین، عضو هیئت علمی دانشگاه الزهرا

سال انتشار: ۱۳۹۶

عنوان کنفرانس: نخستین کنفرانس ملی اسباب‌بازی و سرگرمی ایرانی

مطالب مرتبط:

اثربخشی بازی فکری بر شادکامی سالمندان مراجعه‌کننده به خانه سالمندان روزانه

طراحی مدل مفهومی گرایش جوانان به بازی‌های رایانه‌ای ورزشی با استفاده از نظریه داده بنیاد

استفاده از بازی در آموزش شیمی آلی

آسیب‌شناسی صنعت اسباب‌بازی «به مثابه صنعتی در زیست‌بوم فرهنگی ما»

بررسی تجربی نقش بازی‌انگاری در وفاداری و انگیزش کارکنان

چکیده:
اسباب‌بازی یکی از قدیمی‌ترین مصنوعات بشری است که همواره برگرفته از تفکرات و اعتقادات سازندگان آن بوده است. در گذشته این گروه از محصولات، با استفاده از مواد و مصالح بومی تولید می‌گردید. در دوره‌های بعد نیز در کنار تولید انبوه و کارخانه‌ای آن‌ها، همچنان نوع دست‌ساز، که معمولاً به صورت واحدهای خردتری عرضه می‌شوند، از وجوه متمایز فرهنگی برخوردارند. در تولید اسباب‌بازی، انسان به عنوان عنصر اصلی خلاق، قابلیت‌های مختلف و متنوع فرهنگی خود را که بعضاً سینه‌به‌سینه به او رسیده در هماهنگی با مواد بومیِ در دسترس، به وسیله‌ای برای بازی کودکان تبدیل می‌کند. این پژوهش توصیفی تحلیلی بر اساس تطبیق نمونه‌ها، در پاسخ به این پرسش برآمده است که نقاط مشترک و علایق قومی اسباب‌بازی‌های بومی و محلی نواحی مختلف ایران چیست. لذا برای بررسی دقیق‌تر و به صورت جزیی‌تر، به مقایسه انواع اسباب‌بازی‌های محلی شهرهای بیرجند و اردبیل، پرداخته و وجوه افتراق و اشتراک آن‌ها را یافته است. نتیجه حاصل این است که وجوه مشترک اسباب‌بازی‌های این دو منطقه، برتفاوت آن‌ها غلبه داشته و در مجموع به این مصنوعات هویتی جمعی بخشیده‌اند.
واژگان کلیدی: اسباب‌بازی، هویت، بیرجند، اردبیل، اسباب‌بازی ایرانی

کلید واژه ها: بازی رومیزی بازی اسباب‌ بازی بازی فکری