معرفی بازی «هفت‌سنگ»

۱۴ فروردین ۱۴۰۰ | ۰۹:۲۳ کد : ۲۳۶۵ مدرسه بازی‌پردازی معرفی بازی
«هفت‌سنگ»، تمرین همکاری است، تمرین مسوولیت‌پذیری، تمرین اینکه بچه‌ها بدانند بدون همکاری با هم همیشه بازنده هستند و خطای یک نفر همه زحمت‌های یک گروه را بر باد می‌دهد. «هفت‌سنگ»، تمرین ساختن بعد از فرو ریختن است. تمرین تمرکز داشتن در هیجانات و فشارهای زندگی است.تمرین سرعت‌عمل، دویدن و مبارزه برای پیروزی. «هفت‌سنگ» تمرین زندگی اجتماعی است. در ادامه بیشتر با این بازی آشنا می‌شویم.
معرفی بازی «هفت‌سنگ»

گردآوری: علی علیزاده

 

مطالب مرتبط

معرفی بازی «منچ»

معرفی «نقطه‌بازی»

معرفی بازی «اسم پیشولی»

معرفی بازی «لِی‌لِی»

معرفی بازی «جنگ کشتی‌ها (BattleShip)»‌‌‌‌‌‌‌

 

معرفی بازی «هفت‌سنگ»
«هفت‌سنگ»، تمرین همکاری است، تمرین مسوولیت‌پذیری، تمرین اینکه بچه‌ها بدانند بدون همکاری با هم همیشه بازنده هستند و خطای یک نفر همه زحمت‌های یک گروه را بر باد می‌دهد. «هفت‌سنگ»، تمرین ساختن بعد از فرو ریختن است. تمرین تمرکز داشتن در هیجانات و فشارهای زندگی است.تمرین سرعت‌عمل، دویدن و مبارزه برای پیروزی. «هفت‌سنگ» تمرین زندگی اجتماعی است. در ادامه بیشتر با این بازی آشنا می‌شویم.

 


اهداف کلی: ایجاد روحیه همکاری، تقویت و مهارت در نشانه‌گیری و بهبود سرعت
اهداف جزیی: پرورش روحیه ایثار، ایجاد رقابت سالم و تمرکز حواس
تعداد بازیکن: ۴ الی ۱۶ نفر
سن بازیکنان: ۶ الی ۱۵ ساله
ابزار لازم: یک عدد توپ تنیس
محوطه بازی: جایی مانند حیاط مدرسه

 



شرح بازی
افراد به دو گروه مساوی تقسیم شده و هر کدام یکی از بازیکنان خود را به عنوان سردسته و رهبر برمی‌گزینند. یک گروه در فاصله معینی از محل هفت سنگ، که روی هم چیده شده‌اند قرار می‌گیرند تا به نوبت با توپ تنیس سنگ‌ها را مورد هدف قرار داده و بزنند.گروه دوم نیز در پشت هفت سنگ، منتظر نتیجه‌اند تا هرگاه توپ پرتاب شده توسط گروه اول به هفت سنگ برخورد نکرد، فوراً جایشان را با آن گروه عوض کنند. ولی اگر برخورد کرد و آرایش آن‌ها را برهم زد، توپ را بردارند و با پاسکاری و هدف‌گیری سعی کنند نفرات گروه اول را با توپ بزنند که اگر اصابت کند، از دور بازی اخراج می‌شود. همچنین نفرات گروه اول در هر فرصتی که به دست آورند به سراغ سنگ‌ها می‌روند تا آن‌ها را روی هم بچینند و یک امتیاز بگیرند و مشخص است که برای انجام چنین کاری، یکی از دوستان بایستی خود را به خطر انداخته و یارش را در مقابل ضربات توپ پوشش دهد و چنانچه اگر باز هم مورد ضرب توپ قرار گرفت و از بازی اخراج شد، دیگری کار را به اتمام می‌رساند ولی اگر دیگر بازیکنی نمانده باشد، بازی تمام و در دور بعدی جای و نقش گروه ها عوض می‌شود. در پایان، گروهی که زودتر ۷ امتیاز را کسب نماید برنده است.

 


نکات
این بازی در شکل دیگری با شرایط فوق درون یک دایره بزرگ اجرا می‌شود در مرکز همین دایره، دایره‌ای کوچک‌تر که محل چیدن هفت سنگ است رسم شده است همه بازیکنان در خارج از دایره‌ها هستند. بعد از برخورد توپ گروه اول و ریختن آن‌ها یکی از افراد گروه دوم تمام اعضای گروه اول را در داخل دایره تعقیب می‌کند تا آن‌ها را با دست بزند و مانع از چیدن سنگ‌ها روی هم شود و هر گاه خسته شد، نفر بعدی مسئولیت تعقیب را به عهده می‌گیرد.

نتیجه بازی
بازی «هفت‌سنگ»، یک بازی دسته‌جمعی است که رشد اجتماعی و طبیعی کودک را فراهم و سرعت انجام و عکس‌العمل‌هایش را بالا می برد.ضمناً با مفاهیمی نظیر رهبری، همکاری، شکست و پیروزی آشنا می‌شود.

 


خطاها در بازی «هفت‌سنگ»
• لمس خط پرتاب به وسیله شخص پرتاب‌کننده خطا بوده، که نوبت پرتاب را از دست می‌دهد و در صورت ریخته شدن سنگ‌ها، دوباره سنگ‌ها چیده می‌شوند.
• خارج شدن بازیکن‌های تیم مهاجم با توپ و بدون توپ از زمین بازی خطا بوده و بازیکن خاطی باید زمین بازی را ترک نماید.
• بازیکن‌های مدافع نمی‌توانند مانع حرکت اشخاص مهاجم شوند، آن‌ها می‌توانند با پاسکاری و حرکت، مهاجمین را با توپ بزنند، در غیراینصورت بازیکن خاطی اخراج می‌شود.
• زدن بازیکن‌های مهاجم با پرتاب توپ صحیح است. لمس کردن بدن مهاجم با توپ خطاست و بازیکن خاطی باید زمین بازی را ترک نماید.
• عبور کامل یک پای مدافع از قوس نیم دایره (قوس دفاع) خطا به حساب می‌آید و یک پرتاب اضافه به تیم مقابل داده می‌شود (لمس خط خطا نیست).
• لمس بازیکن‌های مهاجم باید هنگام پرتاب در نیمه دایره مقابل خط پرتاب باشد.
• حداکثر فاصله خط محیطی با انتهای فضای سالن ۳ متر می‌باشد.
تجربه بازی خاطره‌انگیر «هفت‌سنگ»، باعث یادآوری دوران کودکی بسیاری از ما شده و در کنار آن، کوکان و نوجوانان امروز را با این بازی و بازی‌هایی از این سبک بیشتر آشنا می‌کند تا به فراموشی سپرده نشوند.

 

 

برای اطلاع از اخبار مربوط به بازی‌ها و مطلع شدن از مقالات تازه می‌توانید به اینستاگرام ما به آیدی bazikhallagh مراجعه کنید.

 

 

منابع


https://www.beytoote.com/sport/sport-history/game8-seven-stones.html
https://www.beytoote.com/fun/native-games/playing-seven-stone.html

کلید واژه ها: ببروبازیکن بردگیم بازی‌ رومیزی بازی‌ فکری بازی‌ دورهمی بازی‌ خانوادگی بازی‌‎های نوروزی بازی‌های نوروزی


نظر شما :