۱۴ فروردین ۱۴۰۰ | ۰۹:۲۳ کد : ۲۳۶۷ مدرسه بازی‌پردازی معرفی بازی
عید نوروز هم در روزهای پایانی خود قرار دارد و احتمالاً بسیاری از ما در جمع‌های خانوادگی حضور داریم و چه چیزی بهتر از بازی‌های خانوادگی در این دورهمی‌ها. دبیرخانه بازی‌های خلاق سازمان دانشجویان جهاد دانشگاهی نیز سعی کرد تا به مناسبت عید نوروز، بازی‌هایی را متناسب با این دوران برای شما معرفی کند بلکه بتواند جمع‌های صمیمی‌تری را برای شما فراهم سازد. امیدواریم که توانسته باشیم شما را راضی کنیم. امروز، عیدانه‌های ما به پایان می‌رسد و آخرین بازی از سری بازی‌های عیدانه را برای شما معرفی می‌کنیم. این بازی، «فکر بکر» نام دارد.

تالیف و گردآوری: علی علیزاده

معرفی بازی «منچ»

معرفی «نقطه‌بازی»

معرفی بازی «اسم پیشولی»

معرفی بازی «لِی‌لِی»

معرفی بازی «جنگ کشتی‌ها (BattleShip)»

معرفی بازی «فکر بکر رنگ‌ها، کلمات و ارقام»

«فکر بکر» یک بازی دو نفره است. در این بازی، یکی از دو نفر یک ترتیب از رنگ‌ها یا ارقام و یا حروف فارسی و انگلیسی را انتخاب و پنهان می‌کند و دیگری تلاش می‌کند تا ترتیب رنگ‌ها را درست حدس بزند و یا یک عدد یا یک کلمه را بتواند پیدا کند. بازی «فکر بکر» به شیوه‌ای جذاب توان ذهنی شما را در استدلال بالا می‌برد. هنگام بازی، در بررسی و مقایسه حدس‌ها و پایه‌ریزی حدس بعدی، بارها گزاره‌های شرطی را در ذهن ثبت می‌کنید. گاهی آن‌ها را نقض می‌کنید و گاهی عکس آن‌ها را بررسی می‌کنید. نکته جالبی که در این بازی وجود دارد این است که کسانی که این بازی را انجام می‌‌دهند، در ریاضیات کمتر اشتباه منطقی مرتکب می‌شوند. این بازی، به یک صفحه نیاز دارد که می‌توانید آن را روی کاغذ بکشید. به این صورت که یک جدول ۸×۵ رسم کنید. از این ۵ ردیف، ۴ ردیف برای نوشتن حدس‌های شما و یک ردیف برای بررسی حدس‌های شما مورد استفاده قرار می‌گیرد. بازی به این صورت می‌باشد که یک بازیکن، یک ترتیب ۴تایی از رنگ‌ها و یا یک عدد ۴رقمی و یا یک کلمه ۴حرفی را انتخاب می‌کند. سپس بازیکن دیگر باید با نوشتن رنگ‌ها و با اعداد و حروف در ۴ ردیف از جدول، بتواند حدس درستی بزند.

بازیکن باید در هر راند فقط یک ردیف ۴تایی از جدول را پر کند و سپس منتظر بررسی آن باشد. بعد از نوشته شدن حدس‌های بازیکن، بازیکن دیگر باید در ردیف آخر، درستی و اشتباه هر ردیف حدس زده شده را بررسی کند. مثلاً اگر یک رنگ، حرف و یا رقم درست حدس زده شده بود، با دایره سفید تایید شود و اگر جای یک رنگ، حرف و یا رقم و همچنین خود رنگ، حرف و یا رقم درست حدس زده شده باشد، با دایره سیاه تایید شود. اگر هم هیچ حدسی درست نبود، هیچ علامتی گذاشته نشود. بازیکن حدس‌زننده ۸ بار فرصت دارد تا هدف را با حدس‌هوی مختلف و تحلیل و بررسی آن‌ها پیدا کند تا امتیاز بگیرد. در غیر اینصورت هیچ امتیازی نخواهد گرفت. بازی می‌تواند چند دور ادامه پیدا کند تا در نهایت برنده بازی مشخص شود.

بازی «فکر بکر»، یک بازی فکری و دورهمی بسیار مناسل است که ذهن شما و توانایی استدلال شما را به شدت و به صورت ناخودآگاه تقویت می‌کند. حتماً این بازی را در روز‌های باقیمانده از نوروز انجام دهید تا اوقات خوشی را سپری کنید. عیدانه ما هم به پایان رسید و امیدواریم که همه شما در قرن و سال جدید، اتفاقات خوبی را درکنار خانواده خود سپری کنید. از همه شما هم سپاس‌گزاریم که در این مدت همراه ما بودید. امیدواریم در آینده با برنامه‌های جذاب‌تری درکنار شما باشیم.

برای اطلاع از اخبار مربوط به بازی‌ها و مطلع شدن از مقالات تازه می‌توانید به اینستاگرام ما به آیدی bazikhallagh مراجعه کنید.

کلید واژه ها: ببروبازیکن بردگیم بازی‌ رومیزی بازی‌ فکری بازی‌ دورهمی بازی‌ خانوادگی بازی‌‎های نوروزی بازی‌های نوروزی